18. 06. 2019 - 16:59
Predsjednik Rukometnog saveza BiH: Šuman zloupotrebljava...
907
Shares
Predsjednik Rukometnog saveza BiH: Šuman zloupotrebljava reprezentaciju

Predsjednik Rukometnog saveza BiH: Šuman zloupotrebljava reprezentaciju

Mahir Suljagic (Sport.ba)
18. 06. 2019 - 16:59
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević čestitao je igračima i stručnom štabu rukometne reprezentacije BiH te članovima Upravnog odbora saveza na prvom plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali i upozorio da selektor Bilal Šuman zloupotrebljava poziciju i od velikog uspjeha pravi ličnu promociju.
Umičević je istakao da posebnu zahvalnost za uspjeh zaslužuju članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Asim Šahman i Vojislav Rađa, koji su bili zaduženi za reprezentaciju. 

"Oni su uložili veći napor čak i od rukometaša na terenu. Upravni odbor je zaslužan što je BiH uopšte mogla igrati kvalifikacije", istakao je Umičević.

Prema njegovim riječima, selektor Šuman, koji nema ni ugovor sa reprezentacijom, organizuje doček u svojoj režiji i poručuje da mu ne treba niko iz Upravnog odbora.

"To je neprihvatljivo, jer on ugovara prijem u Vladi Kantona Sarajevo, koja od početka kvalifikacija nije dala ni fening za reprezentaciju, već samo obećanja. To je zloupotreba reprezentacije i tražit ću njegovu odgovornost za takvo ponašanje. Šuman ne dozvoljava da imamo ekonoma, sportskog direktora i tim koji bi brinuo o reprezentaciji, već nam samo pravi probleme, ponaša se kao da je on menadžer i kao da je to njegova privatna prćija, što je neprihvatljivo i za svaku osudu i tražit ću njegovu odgovornost", poručio je Umičević.

On je podsjetio da je Upravni odbor naslijedio rasulo, da Rukometni savez BiH nije imamo poreskog broja i pečata, a da je dug iznosio nekoliko miliona KM.

"Rukometni savez je registrovan 2017. godine, a upisan je 2019. godine u registar Ministarstva civilnih poslova. Vezanih ruku, ali uz veliki trud i zalaganje smo uspješno završili Premijer ligu i Kup BiH, omladinske lige i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Prave borbe nas tek očekuju i na sportskom planu i na planu reorganizacije Rukometnog saveza BiH", naveo je Umičević.

Rukometna reprezentacija BiH pobjedom na gostovanju Češkoj se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti