17. 06. 2019 - 15:45
Osmanović: Ostavili smo snažan utisak, uskoro možemo napraviti...
907
Shares
Osmanović: Ostavili smo snažan utisak, uskoro možemo napraviti iskorak

NAKON PREMIJERNOG NASTUPA U CEV SREBRENOJ LIGI

Osmanović: Ostavili smo snažan utisak, uskoro možemo napraviti iskorak

17. 06. 2019 - 15:45
0
Shares

S jednom pobjedom i pet poraza muška odbojkaška reprezentacija okončala je premijerni nastup u CEV Srebrenoj ligi. Bio je ovo povratak bh. odbojkaša na evropsku mapu nakon pet godina izbivanja, što je i bio cilj tek odnedavno formirane reprezentacije.

Utakmicom u Lukavcu sa Grčkom, koja je trijumfom od 3:0 osvojila Grupu A (završili ispred Austrije zbog boljeg set-količnika) i izborila finalni susret sa Rumunijom (osvojila Grupu B) puleni selektora Edina Bakovića su zauzeli posljednje, četvrto, mjesto u grupi, što je u ovom trenutku realan ishod. Ipak, prva pobjeda nakon devet godina nad Mađarskom pokazala je da se u BiH igra dobra odbojka, a da će za nešto bolje rezultate biti potrebno vrijeme.

"Ovo takmičenje nam je pokazalo da još moramo učiti. Imamo mladu ekipu i siguran sam da ćemo u budućnosti igrati bolje", rekao je selektor Baković.

Mjesec dana provedenih zajedno, druženja, igranje jakih utakmica i duga putovanja su nešto čega će se bh. reprezentativci rado sjećati. Između sebe su napravili atmosferu koja je garant da se u što skorije vrijeme može očekivati i rezultatski iskorak. Jedan od ciljeva jeste da se u narednih nekoliko godina plasiraju na Evropsko prvenstvo.

"Drago mi je da se nakon dugih pet godina okupila reprezentacija i učestvovala na jednom jakom, kvalitetnom takmičenju. Kao ekipa smo veoma mladi, a to je i cilj stručnog štaba, ekipa koja će moći okupljati se i igrati u istom sastavu još mnogo godina", kaže Adi Osmanović, jedan od onih koji su ostavili snažan pečat u igri bh. selekciji.

Ljevoruki korektor bio je najbolji poenter bh. tima, a sa 68 poena četvrti je igrač Srebrene lige po efikasnosti. On smatra da je pred ovom selekcijom svijetla budućnost.

"Uz dugu reprezentativnu pauzu, kratke pripreme i duga putovanja autobusom smatram da smo ostavili snažan i lijep utisak na navijače, a posebno na protivnike koji mogu računati na nas i u budućnosti za još teže mečeve. Mogu reći da je ovo jedan lijep početak nakon duge pauze. Nadam se da u skorijoj budućnosti, uz neka minimalna ulaganja uz dobar, stručan i kvalitetan rad možemo napraviti iskorak", naglasio je Osmanović, koji je protekle sezone igrao za italijanskog drugoligaša Tuskaniju, a u karijeri je ranije nosio i dres Ilijaša, sarajevske Bosne i brčanske Mladosti.

Učitaj još novosti