16. 06. 2019 - 20:28
RONALDO I MESSI NISU NAJBRŽI IGRAČI LIGE PRVAKA: Ovo je 5...
907
Shares
RONALDO I MESSI NISU NAJBRŽI IGRAČI LIGE PRVAKA: Ovo je 5 najbržih, među njima i jedan SRBIN

RONALDO I MESSI NISU NAJBRŽI IGRAČI LIGE PRVAKA: Ovo je 5 najbržih, među njima i jedan SRBIN

Sport.ba
16. 06. 2019 - 20:28
0
Shares

UEFA je prema dostupnim podacima i istraživanjima otkrila pet najbržih nogometaša u završenog sezoni Lige prvaka.

Na popisu nema jednog od najbržih igrača današnjice i napadača PSG-a Kyliana Mbappéa, koji je na primjer protiv Manchester Uniteda istrčao 28,35 metara za samo 3,24 sekunde. Također, među prvi pet nema ni Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Mohameda Salaha...

5. Gareth Bale (Real Madrid - Roma)

Igrača Reala je protiv Rome u Ligi prvaka u jednom trenutku trčao 33,8 km/h, što mu je bilo dovoljno za peto mjesto na popisu najbržih nogometaša. 

skysports-gareth-bale-4595683

4. Kyle Walker (Manchester City - Tottenham)

Engleski desni bek je u četvrtfinalu Lige prvaka protiv svog bivšeg kluba prilikom jednog prodora trčao 34,2 km/h. 

3. Nemanja Radonjić (Red Bull Salzburg - Crvena zvezda)

Pravo iznenađenje dolazi još iz perioda kvalifikacija za grupnu fazu natjecanja. Radonjić je tada kao napadač Zvezde u Salzburgu trčao poput 34,2 km/h, a to na proljeće ponovio i Walker. Zanimljivo, Radonjiću je to bila posljednja utakmica za srpskog prvaka jer je za 12 milijuna eura prešao u Marseille. 

radonjic1

2. Leroy Sane (Manchester City - Hoffenheim)

Bila je to utakmica u skupini na Etihadu, a Sane je trčao 34,4 km/h i stigao do pozicije drugog najbržeg nogometaša u elitnom takmičenju.

1. Virgil van Dijk (Liverpool - Barcelona)

Mnogi tvrde da nevjerojatni Nizozemac zaslužuje Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta. Van Dijk je bio neprelazan ove sezone, a protiv Barcelone je trčao 34,5 km/h u povijesnoj noći na Anfieldu u kojoj je njegov Liverpool razbio Barcelonu 4:0 i poništio poraz 3:0 s Nou Campa. Van Dijk je osvojio nagradu za najboljeg igrača Premiershipa, a nakon osvajanja Lige prvaka sada nosi titulu i najbržeg igrača natjecanja, što je pored Mbappéa, Salaha i nekih od navedenih igrača pravi podvig. 

Učitaj još novosti