16. 06. 2019 - 10:10
Spremite se za moćne Lakerse: Jamesu stigao Davis, ali dolazi...
907
Shares
Spremite se za moćne Lakerse: Jamesu stigao Davis, ali dolazi još jedna zvijezda

Spremite se za moćne Lakerse: Jamesu stigao Davis, ali dolazi još jedna zvijezda

Mahir Suljagic (Sport.ba)
16. 06. 2019 - 10:10
0
Shares

LeBron James je shvatio da onako više ne ide. Nakon dugo vremena nije igrao play-off NBA lige, pa je zatražio od kluba da mu obezbijedi kvalietne saigrače.
   
Spremite se za moćne Lakerse: Jamesu stigao Davis, ali dolazi još jedna zvijezda
Ok, činjenica je da Lakersi imaju određeni potencijal, ali za više od same borbe za play-off treba imati više zvijezda. Činilo se kada je James došao da će to biti dovoljno za velike stvari, no ono pravo od tima iz Los Angelesa tek trebamo očekivati.

Sinoć je objavljen trejd Anthonyja Davisa iz New York Pelicansa, no LBJ u svoje jato zove i svog bivšeg saigrača s kojim je bio prvak, Kyrieom Irvingom.

Njih dvojica su imali sjajan odnos u Clevelandu, ali su se potom razišli. Irving je igrao ove sezone play-off s Boston Celticsima, no i njegov tim nije dovoljno snažan da napadne prsten.

Irving i Lakersi su već bili povezivani, navodno je sjajni play već razgovarao s Jamesom i vodstvom kluba, te ima ponudu na stolu. Ponudu mu je poslao i Brooklyn, Boston također nema plan da ga izgubi, no ovog će ljeta Irving vjerovatno mijenjati sredinu.

Ako Davis odustane od svog ugovora od 4.7 miliona dolara, Lakersi će moći da dodaju još jednu zvijezdu po maksimalnom ugovoru. Irving je potencijalna želja, a spominjao se i Kemba Walker.

Ovisno o tome kako će se finalizirati posao za Davisa, Lakersima će ostati nekih 30 miliona dolara, što bi moglo da bude dovoljno za dovođenje Irvinga.

Irving ili Kemba, neko će sasvim sigurno doći, a to bi značilo da će trio James - Davis - Irving ili James - Davis - Kemba Walker biti jedan od glavnih favorita za titulu i sve osim velikog finala u tom bi slučaju bilo poražavajuće za Lakerse.

Učitaj još novosti