13. 06. 2019 - 08:43
SENZACIONALNE VIJESTI! LEGENDA SE VRAĆA JUVENTUS: Mandžukić bi...
907
Shares
SENZACIONALNE VIJESTI! LEGENDA SE VRAĆA JUVENTUS: Mandžukić bi mogao ispaštati

SENZACIONALNE VIJESTI! LEGENDA SE VRAĆA JUVENTUS: Mandžukić bi mogao ispaštati

Sport.ba
13. 06. 2019 - 08:43
0
Shares

Francuski reprezentativac i igrač Manchester Uniteda Paul Pogba blizu je povratka u italijanski Juventus, klub u kojem je igrao od 2012. do 2016. godine.

Informaciju donosi Sky Sports Italia koja javlja da se direktor Juvea Fabio Paratici sastao s predstavnicima Uniteda kako bi razgovarao o transferu Pogbe.

Već ranije ove sedmice iz Italije je stigla vijest da je Juventus blizu je dovođenja Pogbe, a zbog toga mogao bi patiti hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji će biti jedan od igrača koji će napustiti klub kako bi Stara dama skupila novac za transfer Francuza.

pogba

Kako je tada javio Corriere dello Sport, Pogba nije sretan u Manchesteru i dao je pristanak Juveu da ga pokuša dovesti.

Prije nekog vremena puno se govorilo o transferu Pogbe u Real Madrid zbog njegovog dobrog odnosa s trenerom Kraljevskog kluba Zinedineom Zidaneom, spominjala se i mogućnost odlaska u Paris Saint Germain,  a sada se najviše govori o povratku u Juventus.

Pogba je seniorsku karijeru započeo u Manchester Unitedu iz kojega je 2012. prešao u Juventus. U talijanskom klubu zadržao se do 2016., kada ga je United vratio u transferu vrijednom 105 miliona eura. Sada je Juventus ponovno zainteresiran i htio bi vidjeti Pogbu u crno-bijelom dresu.

Učitaj još novosti