12. 06. 2019 - 22:50
GDJE ODLAZI SARRI, KO DOLAZI NA KLUPU CHELSEAJA: Otočki mediji...
907
Shares
GDJE ODLAZI SARRI, KO DOLAZI NA KLUPU CHELSEAJA: Otočki mediji objavili da se na Stamford Bridge vraća LEGENDA

GDJE ODLAZI SARRI, KO DOLAZI NA KLUPU CHELSEAJA: Otočki mediji objavili da se na Stamford Bridge vraća LEGENDA

Sport.ba
12. 06. 2019 - 22:50
0
Shares

Pretpostavljalo se da će na Stamford Bridgeu Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei popustiti i dozvoliti Chelseaju da barem ovoga ljeta dovedu sve što im treba kako bi spremni dočekali odsluženje kazne.

Ali to se nije dogodilo. Sud u Lausannei danas počinje rješavati 18 slučajeva o kojima će donositi odluke ovoga ljeta, a presuda o Chelseajevom slučaju koji je kažnjen zbog nepravilnosti u potpisivanju maloljetnih igrača nastupit će tek 14. avgusta.

Prijelazni rok tada će u engleskoj Premier ligi već službeno biti gotov, odnosno Chelsea ovoga ljeta neće moći registrirati nove igrače, što će, prema navodima otočkih medija, utjecati i na odluku kluba o nasljedniku Maurizija Sarrija na mjestu trenera.

Sljedeće sezone londonski Bluesi ostat će bez najviših ambicija, što znači da će klub morati posegnuti za mlađim igračima iz akademije, odnosno za velikim brojem onih igrača koji su igrali po posudbama svih ovih godina.

lampard

Teško je povjerovati da će Massimiliano Allegri pristati raditi u takvim uslovima, a pitanje je i bi li pristao i Wolverhamptonov Nuno Espirito Santo koji se također spominje kao moguće rješenje za klupu kluba sa Stamford Bridgea.

Stoga se uprava okrenula dugoročnijim i jeftinijim rješenjima. Tačnije, okrenuli su se klupskoj legendi Franku Lampardu. On je ove sezone mimo svih očekivanja odveo Derby County do finala play-offa za plasman u Premier ligu, gdje je izgubio od Aston Ville.

Unatoč tome, u Chelseaju njega vide kao najbolje rješenje, i to jer se pokazao kao dobar u radu s mladima.

Situacija u kojoj nema prostora za manevar u prijelaznom roku i rad s mladima upravo je ono što očekuje Sarrijeva nasljednika, a u takvom okruženju jako dobro snašao se Frank Lampard.

Jedino što se mora dogoditi za taj rasplet, kako su objavili otočki mediji, jest da Maurizio Sarri konačno pređe u Juventus.

 

Učitaj još novosti