12. 06. 2019 - 17:19
U 71. GODINI POSTALA ŠAMIONKA U BODYBUILDINGU: Kad joj vidite...
907
Shares
U 71. GODINI POSTALA ŠAMIONKA U BODYBUILDINGU: Kad joj vidite slike neće vam bit dobro

U 71. GODINI POSTALA ŠAMIONKA U BODYBUILDINGU: Kad joj vidite slike neće vam bit dobro

Sport.ba
12. 06. 2019 - 17:19
0
Shares

Rebeka Vudi, 70-godišnjakinja iz Mizurija, preko noći je dostigla svjetsku slavu.

Naime, ona je postala šampion u bodibildingu, a nije je zaustavio ni artritis, koji joj je dijagnostifikovan još 1982. godine, kada su joj doktori rekli da se neće moći baviti ni fitnesom, a kamoli bodibildingom.

Artritis je, podsjetimo, oboljenje koje uzrokuje bol, oticanje i ukočenost zglobova.

Ali, Rebeka, koja je odrastala uz oca fanatika za fitnesom, odlučila je da prkosi prognozama, doktorima i artritisu, te postala šampionka.

Bodibildingom je počela da se bavi u tridesetim godinama kada je, iz radoznalosti, počela da diže tegove uz želju da skine težinu nakon što je rodila treće dijete.

Od tog dana, počela je da niže uspjeh za uspjehom i učestvovala je na 39 takmičenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This guy here, what words can I find to say about this man? Well, I have learned plenty from him. I will share one best kept secret. He believes and pursue’s accountability in his workouts which has spilled over into his work ethics in his business. Understanding the crucial role of accountability makes for success no matter what you pursue. @jessejewel Jesse Thomas is my friend and partner - he had it the toughest on stage, his class was stacked with great bodybuilders. Jesse battled it out with a great group of men at the Mayhem this past Saturday, taking 2nd place in Open Bodybuilding. Jessi manages Active Strength Company in Lee’s Summit, check it out!

A post shared by Rebecca Woody (@rebeccarwoody) on

Ovog aprila, takmičila se u kategoriji bodibilding fizik za osobe koje imaju više od 35 godina. Bila je apsolutno najstarija, ali je osvojila prvo mjesto za bodibilding i drugo za kategoriju fizik.

Kaže da, zahvaljujući treningu, uživa sa suprugom Stivom (56), a tvrdi da joj redovna vježba i dizanje tegova zapravo ublažavaju simptome artritisa.

aacji6i-img

Učitaj još novosti