11. 06. 2019 - 21:46
POGBA KONAČNO OTVORIO DUŠU I OTKRIO KAKO JE PRIMIO ISLAM Nisam...
907
Shares
POGBA KONAČNO OTVORIO DUŠU I OTKRIO KAKO JE PRIMIO ISLAM Nisam rođen kao musliman, istraživao sam...

SJAJNI VEZNJAK

POGBA KONAČNO OTVORIO DUŠU I OTKRIO KAKO JE PRIMIO ISLAM Nisam rođen kao musliman, istraživao sam...

Sport.ba
11. 06. 2019 - 21:46
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Paul Pogba nije odgajan kao musliman iako je njegova majka islamske vjere. Tek se od nedavno fudbaler Manchester Uniteda okrenuo islamskoj vjeri i kaže da je od tada osjetio unutrašnji mir.

Francuski fudbaler je čak prošlog mjeseca posjetio Mekku tokom hodočašća i svetog mjeseca ramazana. On je tamo bio s fudbalerom Chelsea i sunarodnikom Kurtom Zoumom, a kaže da ga je islam učinio boljim čovjekom.

pogba

"Islam mi je sve, on čini da sam zahvalan na svemu. Učinio je da se promijenim, shvatim stvari u životu i učinio je da sam mirniji iznutra. Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam rođen kao musliman iako moja majka jeste muslimanka. Rastao sam poštujući svakoga. Islam nije slika koju svi vide, nije terorizam. Islam je nešto divno. Svako može da osjeti da je povezan s islamom", rekao je veznjak Uniteda.

pogbaumra1

Pogba je slobodno vrijeme po završetku sezone iskoristio za hodočašće do Mekke gdje je išao s Kurtom Zoumom. Ta posjeta je značajno drugačija u odnosu na 2016. i 2017. godinu kada je s Romeluom Lukakuom bio u Los Angelesu.

paul-pogba

"Mnogo sam se pitao o životu, istraživao sam. Molio sam se sa prijateljima i osjetio sam nešto drugačije. Osjetio sam se odlično. Od tog dana sam samo nastavio. Moraš da se moliš pet puta dnevno jer je to stub islama. Ja to radim. Ta religija mi je otvorila um i učinila me je boljom osobom. Ovaj život ima test, čak i ako nisi musliman ti si normalno ljudsko biće. Imaš ljudske odnose i poštovanje za ono što jesi, bilo koje da si religije ili bolje kože. Islam je samo to - poštovanje čovječanstva i svega".

Pogba ima iza sebe turbulentnu sezonu u kojoj se dosta govorilo o njegovom negativnom uticaju u Manchester Unitedu, kao i o njegovim svađama s bivšim menadžerom Joseom Mourinhom. Tokom proljeća je bilo dosta priča o njegovom prelasku u Real Madrid, a za sada se još uvijek ne zna da li bi Francuz zaista i mogao da pređe u kraljevski klub. Također, spominje se i mogući povratak u Juventus...

(Sport.ba)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti