11. 06. 2019 - 10:25
Izviđač i Borac večeras za titulu: Pada odluka o prvaku BiH
907
Shares
Izviđač i Borac večeras za titulu: Pada odluka o prvaku BiH

MOGUĆI I SEDMERCI

Izviđač i Borac večeras za titulu: Pada odluka o prvaku BiH

11. 06. 2019 - 10:25
0
Shares

Rukometaši Izviđač Central osiguranja i Borac M:tela večeras igraju za titulu. Meč odluke igra se u Ljubuškom, od 20 časova, a i jedni i drugi vjeruju u uspjeh - Izviđač u odbranu trofeja, a Borac u osvajanje duple krune.

U prvoj utakmici finala odigranoj u Banjaluci Borac je slavio rezultatom 25:23, dok je u Ljubuškom Izviđač u subotu pobijedio 24:21.

"Idemo na pobedu. Imamo svoje šanse, čitavu sezonu smo radili za ovo i sa optimizmom ulazimo u meč sa veoma jakim Izviđačem. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali to moramo da dokažemo na terenu", rekao je Bojan Rađenović, jedan od najboljih rukometaša Borca, dodajući da, koliko god igrači bili umorni od duge sezone (odigrali 53 utakmice), to nije faktor koji smije da utiče na igru u finalu.

U prošloj utakmici postigao je 11 golova.

"Takva je bila utakmica, mnogo lopti išlo je na mene i bio sam uspešan, ali ova ekipa Borca je pokazala da je uvek neko drugi u prvom planu, i sada će verovatno neko drugi iskočiti...", rekao je Rađenović.

Rađenović smatra da Izviđač nakon izjednačenja na 1:1 u seriji nije u psihološkoj prednosti, ali da mu domaći teren daje određenu prednost, te dodaje:

"Ali mi znamo gde smo grešili u prethodnoj utakmici i, ako popravimo greške, mislim da pobeda neće izostati."

Optimisti su i u redovima aktuelnog šampiona. Vjeruju da se Borcu mogu revanširati za poraz u finalu ovogodišnjeg Kupa BiH.

"Igramo kući, izborili smo majstoricu, posljednju utakmicu za prvaka i, naravno, idemo na pobjedu. Pokušaćemo da osvojimo sedmu titulu prvaka. Znamo da neće biti lako, Borac je iskusna ekipa, zna igrati rukomet, ali nadam se da možemo do titule. Naša prednost bi, osim domaćeg terena, mogla da bude to što imamo mlađe i brže igrače i prednost bi mogla biti u brzim golovima. Vidjećemo šta će biti, neka pobijedi bolji, a nadam se da će sve proći korektno i u sportskom duhu", rekao je golman "skauta" Josip Kvesić, koji ima važnu ulogu u svom timu.

Odlučujuća utakmica će biti igrana u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom. U slučaju neriješenog rezultata nakon pet minuta pauze igraće se produžetak dva puta po pet minuta, a ako ni nakon produžetka ne bude bio poznat šampion, slijede sedmerci.

Učitaj još novosti