09. 06. 2019 - 14:14
OVO ĆE BITI TRASNFER STOLJEĆA: Griezmann nije izabrao...
907
Shares
OVO ĆE BITI TRASNFER STOLJEĆA: Griezmann nije izabrao Barcelonu, nego OVAJ KLUB!

OVO ĆE BITI TRASNFER STOLJEĆA: Griezmann nije izabrao Barcelonu, nego OVAJ KLUB!

09. 06. 2019 - 14:14
0
Shares

Francuski napadač Antoine Griezmann još je prije nekoliko sedmica potvrdio svoj odlazak iz Atletico Madrida nakon pet godina. Dugo nije bilo poznato koja će biti njegova nova destinacija. Najviše se pričalo i pisalo o dolasku na Camp Nou, no izgleda da od tog transfera neće biti ništa.

Katalonski Sport tvrdi da je stvar gotova, da je dogovor postignut i da napadač Francuske postaje igrač PSG-a.

Ovaj list tvrdi da je 28-godišnji napadač dogovorio sve detalje s francuskim prvakom, ugovor je potpisan i Griezmann bi ovih dana trebao biti i službeno predstavljen kao novi igrač PSG-a

Na Parku prinčeva Griezmann bi trebao zamijeniti Edinsona Cavanija koji je na izlaznim vratima kluba i uprava čini sve da ga se riješi.

Griezmann je u Barcelonu trebao prijeći još ljetos, ali je na kraju taj posao propao i svjetski prvak s Francuskom potpisao je novi ugovor s Atleticom do 2023. godine. U taj ugovor postavljena je i otkupna klauzula od 200 miliona eura, ali Marca tvrdi da će 1. juna ta suma pasti na 120 miliona eura.

28-godišnji Francuz zasitio se Atletica i želi neki novi, veći izazov. Za Los Rojiblancose Antoine je u pet godina upisao 256 nastupa, postigao 133 gola i dodao 50 asistencija. Došao je 2014. godine iz Real Sociedada za 30 miliona eura.

Učitaj još novosti