09. 06. 2019 - 12:10
STAVILI SU MILIONE PRED NJEGA, NA OVO MORA PRISTATI: Mourinho...
907
Shares
STAVILI SU MILIONE PRED NJEGA, NA OVO MORA PRISTATI: Mourinho dobio nevjerovatnu ponudu engleskog kluba

STAVILI SU MILIONE PRED NJEGA, NA OVO MORA PRISTATI: Mourinho dobio nevjerovatnu ponudu engleskog kluba

Sport.ba
09. 06. 2019 - 12:10
0
Shares

Od decembra prošle godine kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu Mourinho je bez posla, a sada se među brojnim velikanima koji ga žele dovesti pojavilo i ime engleskog Newcastlea.

Kako je Portugalac rekao u martu, odbio je nekoliko ponuda jer čeka na pravu ovog ljeta kako bi se pripremio za novu sezonu.

"Imam plan vratiti se na ljeto, u julu, kada ću preuzeti novi klub i započeti predsezonske pripreme. Znam tačno što ne želim, zbog toga sam već morao odbiti ponude tri ili četiri kluba. Također znam i što želim, ne u smislu određenog kluba, nego prirode posla, dimenzije posla. Znam što želim i čekat ću to", rekao je tada Mourinho.

Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan uskoro bi i službeno trebao postati vlasnik Newcastle Uniteda. Prodaja je gotovo završena, a on bi rado vidio Mourinha na klupi Svraka umjesto Rafe Beniteza.

Ulazak arapskih miliona bi vjerojatno donio Mourinhu ono što želi, a Portugalac je i ranije isticao da bi rado vodio Newcastle u čast svog velikog prijatelja sir Bobbyja Robsona.

"Volio bih raditi tamo. Osjećao bih se kao da idem u dom gospodina Robsona. Bila bi mi čast. Sviđa mi se tamo, sviđa mi se stadion, atmosfera. Volim Newcastle", rekao je Mourinho.

Jose je s pokojnim Robsonom surađivao u Portu i Barceloni kao prevoditelj, a sada ima priliku prihvatiti ponudu i Robsonov posljednji klub učiniti ponosnim.

 

Učitaj još novosti