08. 06. 2019 - 22:51
SENZACIJA U KONJI Svjetski prvaci razbijeni, Italija pregazila...
907
Shares
SENZACIJA U KONJI Svjetski prvaci razbijeni, Italija pregazila Grčku u gostima

KVALIFIKACIJE ZA EURO

SENZACIJA U KONJI Svjetski prvaci razbijeni, Italija pregazila Grčku u gostima

Sport.ba
08. 06. 2019 - 22:51
0
Shares

Svjetski prvak Francuska pala je u Konji. Turska koja igra neočekivano odlično slavila je s 2:0 protiv svjetskih prvaka u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Obje momčadi su do ovog kola bile stopostotne i ovo je bila borba za prvo mjesto, no Turci su potpuno zasjenili Francuze koji su i u najjačem sastavu bili nedorečeni. Domaćini su do gola stigli nakon glavometa, a gol je zabio stoper Ayhan u 30. minuti. 

Nakon devet minuta dočekala ih je nova šamarčina. Varane pa onda i Umtiti su katastrofalno pogriješili, a poklon je iskoristio igrač Rome Cengiz Under koji je projurio i bez problema zabio pored Llorisa.

Pokušali su se Francuzi probuditi do kraja utakmice, ali sjajni Turci na krilima fanatičnih navijača su bili nesavladivi. Turska je s nova tri boda zadjela sama na vrh i to bez primljenog gola! Selektor Senol Günes je potpuno preporodio reprezentaciju i ostavio bez riječi Didiera Deschampsa koji je taktički pojeden u ovoj utakmici. Ovo je Francuzima prvi poraz u kvalifikacijama nakon dvije godine kada ih je pobijedila Švedska.

Puno lakše od očekivanog Italija je pobijedila Grčku 3:0 na Olimpijskom stadionu u Ateni. Utakmica je od 23. pa do 33. minute bila praktički već i gotova, a golove su zabijali Barella, Insigne i Bonucci. 

Njemačka je golovima Sanea i Reusa pobijedila Bjelorusiju u Minsku, te su sad drugi na sa šest bodova na tablici iza Sjeverne Irske koja ima devet bodova uz utakmicu više...

Ostali rezultati: 
Rusija - San Marino 9-0

Belgija - Kazahstan 3-0

Škotska - Cipar 2-1

Moldavija - Andora 1-0

Island - Albanija 1-0

Armenija - Lihtenštajn 3-0

Učitaj još novosti