07. 06. 2019 - 15:33
ČUDESNI NADAL POMEO FEDERERA Španac juri 12. naslov u Parizu,...
907
Shares
ČUDESNI NADAL POMEO FEDERERA Španac juri 12. naslov u Parizu, djeluje nezaustavljivo

ROLAND GARROS

ČUDESNI NADAL POMEO FEDERERA Španac juri 12. naslov u Parizu, djeluje nezaustavljivo

Sport.ba
07. 06. 2019 - 15:33
0
Shares

Na glavnom terenu Roland Garrosa Phillipe-Chartieru odigran je najveći teniski klasik. Roger Federer i Rafael Nadal borili su za finale drugog Grand Slama sezone, a čudesni Španac slavio je s uvjerljivih 3:0 još jednom dokazavši da je najbolji teniser na zemlji svih vremena.

Meč je trajao dva sata i 28 minuta, a bilo je 6:3, 6:4, 6:2. Tako će pokušati doći do 12. trofeja na zemljanim terenima Pariza.

U prvom setu drugi reket svijeta je stigao do ranog breaka, ali je Federer odmah uzvratio. Ipak, ključni trenutak desio se u petom gemu kada je Španac iz petog pokušaja oduzeo servis protivniku, te je do kraja je uspio sačuvati prednost za sigurnih 6:3 u prvom setu.

Drugi set je počeo breakom Federera i vodstvom 2:0, ali ovoga puta Rafa je uspio da napravi rebreak i poravna. Švicarac je djelovao bolje u tim trenucima, ali nedostajalo mu je više odlučnosti da izjednači rezultat u setovima. To je Rafa znalački iskoristio, te je slavio sa 6:4.

Već tada je bilo sasvim jasno da će Nadal u finale, a potvrda je stigla u posljednjem setu kada je rutinski odradio posao. U finalu će  igrati protiv boljeg iz duela Dominica Thiema i Novaka Đokovića.

 

 

Učitaj još novosti