06. 06. 2019 - 15:39
IZRUČENJE NIKAD BLIŽE Mamić jasno i glasno: U Hrvatsku neću,...
907
Shares
IZRUČENJE NIKAD BLIŽE Mamić jasno i glasno: U Hrvatsku neću, ako budem morao u zatvor napraviću što i Praljak!

AFERA SE NASTAVLJA

IZRUČENJE NIKAD BLIŽE Mamić jasno i glasno: U Hrvatsku neću, ako budem morao u zatvor napraviću što i Praljak!

Sport.ba
06. 06. 2019 - 15:39
0
Shares

Nakon što se pojavila teza da bi Zdravko Mamić mogao biti izručen Hrvatskoj u svojevrsnoj ''zamjeni'' za bivšu sutkinju Opštinskog suda u Sarajevu Lejlu Fazlagić, reporteri ''Provjerenog'' razgovarali su s bivšim čelnikom zagrebačkog Dinama.

Mamić je kazao da živ neće izaći pred hrvatski sud.

"Ako me budu nasilu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti šta ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u BiH bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor", rekao je za emisiju ''Provjereno'' Nove TV Zdravko Mamić.

mamic

Podsjetimo, Mamić je još prošle godine u razgovoru za ''Globus'' izjavio: ''Nisam kriv, ali ako budem morao u zatvor, napraviću isto što i Praljak!''

mamic

zdravkomamic

Podsjećamo, Optužno vijeće osječkog Županijskog suda 21. maja je, iz sedmog pokušaja, potvrdilo drugu USKOK-ovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te prihvatilo prijedlog tužilaštva da se Mamiću odredi istražni zatvor.

Učitaj još novosti