06. 06. 2019 - 13:46
Roland Garros dobija novu vladarku, Anisimova ispisala historiju
907
Shares
Roland Garros dobija novu vladarku, Anisimova ispisala historiju

17-GODIŠNJAKINJA IZBACILA SIMONU HALEP

Roland Garros dobija novu vladarku, Anisimova ispisala historiju

06. 06. 2019 - 13:46
0
Shares

Prošlogodišnja šampiona Roland Garrosa Simona Halep završila je učešće u četvrtfinalu tog turnira, pošto je bolja od nje bila Amerikanka Amanda Anisimova 2:0.

Anisimova, 51. teniserka svijeta, savladala je Rumunku, koja je na poziciji tri, bez mnogo problema za 70 minuta igre - 6:2, 6:4 i tako priredila veliko iznenađenje.

Mlada, 17-godišnja igračica postala je prva koja se plasirala u polufinale Roland Garrosa (računajući obje konkurencije), a da je rođena u 21. stoljeću.

Od starta je Anisimova igrala odvažno protiv Halepove, napadala od prvog udarca, i poslije uvodnog opipavanja snaga (2:2) nanizala četiri gema za osvajanje prvog seta. Halepova je pri vodstvu Anisimove do 4:2 imala brejk loptu i priliku da se vrati u set, ali je nije iskoristila.

U visokom ritmu Amerikanka je igrala i u drugom setu i poslije ranog brejka povela s 3:0.

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta uspjela je da uzvrati u sedmom gemu, zatim je na 4:4 imala brejk loptu za potpuni preokret, međutim, Anisimova je sačuvala servis i potom novim brejkom riješila meč.

Njena rivala u borbi za finale biće Australijanka Ešli Barti, koja je u dva seta savladala Medison Kiz - 6:3, 7:5.

Barti je bilo dovoljno 70 minuta igre da savlada 14. igračicu planete. Prvi set je riješen brejkom u osmom gemu, dok je drugi bio nešto uzbudljiviji. Ponovo je Barti došla prva do brejka za vodstvo 5:3, ali je potom Kiz osvojila naredna dva gema.

To, ipak, nije bilo dovoljno da izbori treći set pošto je Barti kompletiranim brejkom slavila.

 

Učitaj još novosti