06. 06. 2019 - 12:39
OVAJ TRENUTAK SVE JE PROMIJENIO Kao dijete je bio zlostavljan,...
907
Shares
OVAJ TRENUTAK SVE JE PROMIJENIO Kao dijete je bio zlostavljan, a onda se razvio u jednog od najboljih boraca svih vremena

GEORGES ST. - PIERRE

OVAJ TRENUTAK SVE JE PROMIJENIO Kao dijete je bio zlostavljan, a onda se razvio u jednog od najboljih boraca svih vremena

06. 06. 2019 - 12:39
0
Shares

Georgesa St-Pierrea smatraju jednim od najboljih boraca u povijesti slobodne borbe, no malo tko zna da je kao dijete bio žrtva zlostavljanja.

Kanađanin Georges St-Pierre jedan je od najboljih MMA boraca svih vremena, koji je u karijeri tri puta osvajao naslov UFC prvaka (u dvije kategorije), čak ga devet puta odbranio, te jedan jedini ga put izgubio.

Povodom 25 godina UFC-a najpoznatija MMA organizacija izbacila je kratki dokumentarac o čudesnom St-Pierreu, koji je kao dijete bio zlostavljan u školi.

230-georges-st-pierre-vs

Kanađanin je u dokumentarcu otkrio da je kao dijete bio "štreber", kojeg je malo ko volio u školi. Zbog manjeg i sitnijeg rasta veći i snažniji dečki često su ga tukli i zlostavljali, što ga je u konačnici odvelo u svijet slobodne borbe.

Sve je krenulo nakon što je se jednog dana iz škole vratio s masnicom na oku, a otac ga je potom odveo i upisao u školu karatea. To je bio njegov početak, a ostalo je povijest.

"Tamo sam stekao samopouzdanje i naučio da se uvijek trebam zauzeti za sebe i suprotstaviti se onima koji mi žele nauditi", ispričao je "Rush".

I jednog se dana suprotstavio trojici zlostavljača, dobio je nove batine, ali se i nakon njih ustao te nastavio boriti.

"Kada su to vidjeli više me nikada niko u školi nije pokušao zlostavljati i maltretirati."

stpierre-georges-ufc-217-1040x572

U svijetu slobodne borbe debitirao je 2002. godine kao 20-godišnjak, a samo dvije godine kasnije stigao je njegov premijerni nastup u UFC-u. St-Pierre je 2013. godine po deveti put obranio titulu prvaka u velteru, da bi potom uzeo četverogodišnju pauzu od MMA-a.

Vratio se krajem 2017. godine na okršaj protiv prvaka srednje kategorije, Michaela Bispinga, te ga krajem treće runde "ugušio" i postao jedan od rijetkih boraca koji je u svojoj karijeri osvajao titulu prvaka u dvije različite divizije.

Georges-St-Pierre

Bila je to njegova posljednja borba, iako se mnogi nadaju da će se još jednom vratiti i to za ogled protiv Habiba Nurmagomedova, aktualnog prvaka lake kategorije.

U nastavku pogledajte inspirativni video koji pokazuje da osobe koje prolaze kroz teško djetinjstvo imaju nevjerojatnu snagu, fizičku i mentalnu, vratiti se još jači i ostvariti sve svoje snove.

Učitaj još novosti