04. 06. 2019 - 22:30
Donedavno je gubio od četvrtoligaša pred 200-injak ljudi, a...
907
Shares
Donedavno je gubio od četvrtoligaša pred 200-injak ljudi, a sad ima Ligu prvaka

Donedavno je gubio od četvrtoligaša pred 200-injak ljudi, a sad ima Ligu prvaka

04. 06. 2019 - 22:30
0
Shares

Član Liverpoolove momčadi je tek dvije godine, a u proteklih pet godina život mu se iz temelja promijenio. Prije, eto, tih pola desetljeća bio je bez posla, a u međuvremenu je od poraza od škotskih niželigaša pred nešto više od 200-injak ljudi, dogurao do čovjeka ima medalju osvajača Lige prvaka s Liverpoolom oko vrata.

Prije točno pola desetljeća Andy Robertson pripremao se za potpuno drugačiju utakmicu od one koju je odigrao proteklu subotu u Ligi prvaka protiv Tottenhama, naime, čekao je izlazak na teren u susretu protiv škotskog četvrtoligaša Annana. Tad je bio igrač Queen's Parka, a njegovi su legli 2:0 pred 242 ljudi na tribinama!

25-godišnji bek ove sezone je najbolji bek u Premier ligi s impresivnih 11 asistencija, a zadnja linija Redsa, čiji je bio član, zaključila je godinu sa samo 22 primljena gola.

Škotski reprezentativac preselio je u Dundee United iz škotskog Queen's Parka, a godinu kasnije prešao je u Hull City za samo tri milijuna funti. U svoje tri godine na KCOM Stadiumu, od koje su dvije bile u Premier ligi, učinio je dovoljno kako bi zapeo za oko Kloppu i Nijemac je na startu sezone 2017/18. naredio – dovedite mi ga.

Izvadio je devet milijuna eura iz novčanika, što se iz perspektive njegovih šefova, koji su navikli plaćati propuhe poput Andyja Carrolla 35 milijuna funti, sigurno činilo kao šala. No, bio je mrtav ozbiljan i pokazalo se da je Kloppov najjeftiniji transfer bio jedan od njegovih najboljih jer je Robertson trenutačno najbolji bek u Engleskoj.

Učitaj još novosti