02. 06. 2019 - 19:41
Čudesni Vardar opet na krovu Evrope, Terzić ostao kratkih rukava
907
Shares
Čudesni Vardar opet na krovu Evrope, Terzić ostao kratkih rukava

LIGA PRVAKA

Čudesni Vardar opet na krovu Evrope, Terzić ostao kratkih rukava

Sport.ba
02. 06. 2019 - 19:41
0
Shares

Rukometaši Vardara po drugi put u historiji postali su prvaci Evrope. Makedonski tim je u spektakularnom finalu u Kelnu savaldao mađarski Vesprem rezultatom 27:24. Nažalost, naš Mirsad Terzić tako se opet nije uspio domoći zlata u velikom finalu...

Rukometaši Vardara drugi put u posljednje tri sezone osvojili su Ligu prvaka! Makedonski je klub u finalu u krcatoj Lanxess Areni u Kölnu svladao mađarski klub Veszprém 27-24.

Titulu slave dvojica hrvatskih asova, Igor Karačić koji je zabio tri gola, te Ivan Čupić koji je utrpao čak šest komada i bio jedan od najboljih na terenu. Veszprém Mirsada Terzića nije uspio ni četvrti put slaviti u finalu Lige prvaka.

Podsjetimo, Vardaru nakon ove sezone prijeti totalni raspad jer vlasnik kluba Sergej Samsonenko zbog problema s finansijama napušta klub, pa su praktički svi igrači već unaprijed pronašli novi klub za iduću sezonu.

Veszprém je prema kladionicama bio izraziti favorit u finalu, ali makedonska je momčad bolje otvorila utakmicu. Raspoloženi su bili hrvatski rukometaši Ivan Čupić i Igor Karačić u uvodnim minutama, a Vardar je polako gradio prednost. Serijom 5-1 u samoj završnici semafor je na poluvremenu pokazao vodstvo Vardara 16-11.

Karačićevim golom na samom početku nastavka Skopljani su vratili +6, a onda je uslijedila famozna crna rupa. Veszprém je napravio seriju 5-0 uz dva gola Petra Nenadića, junaka polufinala protiv Kielcea (12 golova) i došao na samo jedan gol zaostatka, 17-16.

Makedonska se momčad tu ipak pribrala i golovima Moraesa i Karačića vratila tri gola zaostatka. Zadržala je prednost do same završnice, a ključnim se pokazao gol Ivana Čupića s krila dvije minute prije kraja za 26-23, a minutu poslije i sedmerac za konačnih 27-24. Naš Terzić dao je jedan pogodak u velikom finalu...

Učitaj još novosti