02. 06. 2019 - 15:11
Legendarni golman Španije tvrdi: 'Reyes ne zaslužuje biti heroj'
907
Shares
Legendarni golman Španije tvrdi: 'Reyes ne zaslužuje biti heroj'

CANIZARES SE OGLASIO

Legendarni golman Španije tvrdi: 'Reyes ne zaslužuje biti heroj'

Sport.ba
02. 06. 2019 - 15:11
0
Shares

U subotu je svijet šokirala vijest da je Jose Antonio Reyes (35) stradao u saobraćajnoj nesreći. Bivši nogometaš Seville, Arsenala, Real Madrida i Atletico Madrida poginuo je nakon što je pri brzini od čak 200 km/h sletio s ceste.

Tragedija se dogodila na autocesti A-376 oko 11:40 u subotu, a Reyes je vozio Mercedes Brabus S550, automobil koji ima čak 380 konjskih snaga.

reyes-mjesto-nesrece

I dok se većina nogometnog svijeta na društvenim mrežama od Reyesa oprostila u tugaljivom raspoloženju, uz puno suosjećanja, žaljenja i sućuti, neki su cjelokupnu situaciju ipak sagledali nešto realnije.

Legendarni golman Reala i Valencije Santiago Canizares ne može zaobići činjenicu da je Reyes jurio 200 na sat u svom sportskom automobilu.

santiago-canizares-va

"Neprilagođena brzina je neodgovoran stav. U nesreći je bilo više žrtava osim vozača. Reyes ne zaslužuje počast kao da je bio heroj. Ali to ne znači da ne žalim zbog onog što se dogodilo i da se ne molim za njihove duše", napisao je Canizares na Twitteru.

Osim Reyesa u automobilu su bili i Joseovi rođaci Jonathan Reyes i Juan Manuel Calderon. Jonathan je poginuo, a prema posljednjim informacijama iz Španije, Calderon se trenutno nalazi u bolnici pod sedativima. Opečeno mu je oko 65 posto tijela i život mu je i dalje ugrožen.

Učitaj još novosti