02. 06. 2019 - 11:20
NAJDIRLJIVIJI TRENUTAK LIGE PRVAKA: Pobjedio rak, pa došao da...
907
Shares
NAJDIRLJIVIJI TRENUTAK LIGE PRVAKA: Pobjedio rak, pa došao da vidi sina kako osvaja trofej (VIDEO)

NAJDIRLJIVIJI TRENUTAK LIGE PRVAKA: Pobjedio rak, pa došao da vidi sina kako osvaja trofej (VIDEO)

Sport.ba
02. 06. 2019 - 11:20
0
Shares

Džordan Henderson imao je motiv do neba da osvoji Ligu prvaka- u prvom redu stadiona Vanda Metropolitano, bio je njegov otac, koji je dobio bitku sa rakom grla.

Tokom liječenja, Džordanov tata je tražio od sina da se ne viđaju dok ne prevaziđe sve. Kancer je otkriven još 2013. godine, a Henderson je nedavno tek otvorio dušu i progovorio o ovome.

- Kada mi je tata rekao kroz šta prolazi, postao sam čovjek, sazreo sam. Kažem da mi je fudbal sve, ali kada se ovako nešto desi, shvatite kako postoje daleko bitnije stvari. Bilo je šokantno jer se nisam prije nosio sa nečim ovakvim - rekao je Henderson.

- Ponosan je i nije želio da se viđamo, znao je kako je izgledao. Znao sam samo da mogu pomoći na jedan način, da igram sjajno svakog vikenda, jer znam da me uvijek gleda. To je drugačija vrsta pritiska, želio sam da igram dobro kako bih pomogao tati da ozdravi.

Uspjelo mu je, tata je dobio bitku protiv opake bolesti, sigurno je bio najponosniji kada vidi sina kako kao kapiten šestostrukog prvaka Evrope diže pehar.

A onda, upriličen je dug i emotivan zagrljaj, u kom je bilo i suza...

 

Učitaj još novosti