02. 06. 2019 - 09:55
KLOPP VAN SEBE OD EMOCIJA OTKRIO: ' Inače sam 20 minuta nakon...
907
Shares
KLOPP VAN SEBE OD EMOCIJA OTKRIO: ' Inače sam 20 minuta nakon utakmice već polupijan, ali večeras..'

KLOPP VAN SEBE OD EMOCIJA OTKRIO: ' Inače sam 20 minuta nakon utakmice već polupijan, ali večeras..'

Sport.ba
02. 06. 2019 - 09:55
0
Shares

Liverpool je osvojio trofej Lige prvaka. Redsi su bili bolji od Tottenham Hotspursa 2:0, a strijelci su bili Mohamed Salah (2') i Divock Origi (87').

You'll Never Walk Alone ipak je u 64. finalu natjecanja najboljih europskih momčadi bila pobjednička pjesma. Nije Tottenham uspio postati 23. klub na nogometnom vrhu Starog kontinenta, Liverpool je došao do svog šestog trijumfa, prvog nakon 14 godina čekanja. Samo su Real Madrid (13) i Milan (7) uspješnji u osvajanju pehara s velikim ušima kojeg Španjolci zovu La Orejona.

Jürgen Klopp osvojio je svoj prvi pehar s Liverpoolom i prekinuo crni niz od šest uzastopnih poraza u finalima raznih natjecanja te tako ostavio kolegu Mauricija Pochettina s i dalje praznom riznicom trofeja. Nije Klopp taktički nadmudrio Pochettina, ali su njegovi igrači nadmudrili Tottenhamove. Bilo je to finale čije je prvo poluvrijeme bilo ispod svake razine, a u drugom se kvaliteta igre ipak malo digla.

Nisu Redsi nadigrali Spurse, kojima su presudile dvije nepažnje. Prva na startu, druga na kraju utakmice. Nedostajao je londonskom klubu završni potez, imali su Harry Kane i društvo niz izglednih situacija, akcija koje su trebali bolje okončati. Ali nisu i trofej je opet otišao na Anfield. Ima Tottenham za čime žaliti, opet je Alisson Becker pokazao klasu...

Nakon šest izgubljenih europskih finala, Jurgen Klopp se napokon upisao u povijest kao pobjednik najjačeg klupskog natjecanja na svijetu:

"Ovo je najbolja noć naših profesionalnih života. Trebalo je vremena, a ova mala stvar puno će nam pomoći jer vlasnici nikad ne popuštaju s pritiskom. U normalnim situacijama 20 minuta nakon utakmice već sam polupijan, ali sad sam pio samo vodu", rekao je Klopp nakon utakmice.

"Neopisivo sam sretan zbog svojih nogometaša, ali i zbog svoje porodice. Namučili su se zbog mene i zaslužili su tu pobjedu više od ikoga. Jeste li ikada vidjeli takvu momčad koja se toliko bori bez goriva u tanku? A tu je još i vratar koji nemoguće obrane prikaže kao nešto tako jednostavno... Ovo je najljepša noć u našim karijerama. Potrajalo je, no ovo je bila iznimno važna pobjeda koja će nam omogućiti da napredujemo i razvijamo se. Sada možemo nastaviti dalje", izvan sebe od emocija bio je njemački stručnjak.

Učitaj još novosti