01. 06. 2019 - 16:40
Uspio je skupiti 10.000 funti da ode na finale LP, a sada...
907
Shares
Uspio je skupiti 10.000 funti da ode na finale LP,  a sada novac mora dati za svoju sahranu

Uspio je skupiti 10.000 funti da ode na finale LP, a sada novac mora dati za svoju sahranu

Sport.ba
01. 06. 2019 - 16:40
0
Shares

Navijač Liverpoolaq Dave Evans počeo je već u januaru skupljati novac kako bi išao u Madrid na finale Lige prvaka. Već tada je računao da će njegovi Redsi igrati tu utakmicu pa je skupio 10 hiljada funti.

Uspio je skupiti novac za putovanje, kartu i rezervaciju hotela, a onda mu je dijagnosticiran terminalni rak. Dave iz Coventryja broji posljednje dane života i jedina želja mu je bila pogledati finale, barem iz bolničke postelje.

"Prvo smo se preselili na Novi Zeland 19. prosinca 2018., a 22. februara dijagnosticiran mu je rak žučnih kanala", rekla je njegova supruga Liz za ConventryLive.

"Rečeno nam je da je nemoguće da preživi, a bez kemoterapije, on će imati samo nekoliko mjeseci života. Bio je to ogroman šok za nas jer nije bio bolestan unaprijed. Morali smo obaviti testove, skeniranje i medicinske preglede prije nego što smo ovdje emigrirali i tamo se ništa nije pojavilo, ali ga je počeo boljeti želudac i onda smo saznali da je bolestan", rekla je Liz.

Prije tri sedmice liječnici su mu dali još 14 dana života. Sada se bori samo da pogleda utakmicu.

"Uspjeli smo uštedjeti 10.000 funti za putovanje u Madrid, ali to je sada plaćeno za Daveovu sahranu", rekla je Liz.

Poruku podrške poslao mu je i legendarni Liverpoolov kapetan Steven Gerrard, a isto je učinio i Jurgen Klopp.

"Budi jak i bori se. Žao mi je što nećeš moći doći u Madrid bodriti momčad. Pokazao si veliku hrabrost i uvijek si bio uz klub i najmanje što mogu napraviti je snimiti ovaj video. Čuvaj se", poručio mu je Gerrard.

 

Učitaj još novosti