01. 06. 2019 - 14:47
REAKCIJE NA VIJEST O REYESOVOJ SMRTI STIŽU SA SVIH STRANA...
907
Shares
REAKCIJE NA VIJEST O REYESOVOJ SMRTI STIŽU SA SVIH STRANA Neutješni Henry napisao najemotivniju oproštajnu poruku

ODLAZAK VELIKOG SPORTISTE

REAKCIJE NA VIJEST O REYESOVOJ SMRTI STIŽU SA SVIH STRANA Neutješni Henry napisao najemotivniju oproštajnu poruku

Sport.ba
01. 06. 2019 - 14:47
0
Shares

Tragedija neslućenih razmjera zavila je u crno Španiju, ali i čitavu fudbalsku Evropu! Ove subote je u saobraćajnoj nesreći poginuo proslavljeni španski reprezentativac Joze Antonio Reyes (35). Ovu tužnu vijest potvrdila je Sevilla na društvenim mrežama.

- Nismo mogli donijeti gore vijesti. Voljena Sevillina zvijezda Joze Antonio Reyes preminuo je u saobraćajnoj nesreći. Počivaj u miru - napisali su na Twitter nalogu Seville.

Prema prvim informacijama Reyes je poginuo u saobraćajnoj nesreći u svom rodnom gradu Utreri.

Reyes je karijeru počeo u redovima Seville, a u velikoj i bogatoj karijeri nastupao je još za Arsenal, Real Madrid, Atletico Madrid, Benficu, Espanyol, Cordobu, Xinjang Leopard, dok je posljednju godinu bio član niželigaša Extramadure. Najbolje godine karijere proveo je s "Topnicima".

Atletico Madrid je pak poručio: Zauvijek ćeš biti u našim srcima. Počivao u miru! Osim Atletica od Reyesa su se oprostili mnogi evropski klubovi, poput Barcelone, Milana, Betisa, Liverpoola, Arsenala, Benfice i mnogih drugih.

Legendarni francuski fudbaler, Thierry Henry, oglasio se nakon smrti Josea Antonija Reyesa.

"Šokirao sam se kada sam čuo ovu tužnu vijest, naprosto me pokosila. Bio je divan igrač, vrhunski suigrač i predivno ljudsko biće. Volio bih da njegova porodica i prijatelji u ovim teškim trenucima budu jaki, te prebrode ove teška vremena", napisao je Henry.

 

Učitaj još novosti