31. 05. 2019 - 11:35
Buknula nova afera: Barca već potpisala veliko pojačanje, PSG...
907
Shares
Buknula nova afera: Barca već potpisala veliko pojačanje, PSG i Real spremaju

Buknula nova afera: Barca već potpisala veliko pojačanje, PSG i Real spremaju "bombu"

Ivica Medo, Gol.hr
31. 05. 2019 - 11:35
0
Shares

Antoine Griezmann i Barcelona potpisali su ugovor o transferu još u ožujku, tvrdi se u radijskoj emisiji El Larguero na Cadena SER-u. Prema njihovim informacijama, kontakti između napadača Atletica i Barcelone započeli su još u studenom, a pregovori su finiširani u ožujku.

Navodno su zaključeni prije okršaja Atletica i Juventusa u Ligi prvaka. Prema tim informacijama, Griezmann je gostovao s Atleticom na Camp Nouu u trenutku dok je već imao potpisani ugovor s Barcelonom. Puno elemenata za novu aferu.

griezmann

El Larguero tvrdi da posjeduje dokumentirane dokaze za svoje tvrdnje te da će ih uskoro objaviti. Ove informacije tumače se u različitom kontekstu, ovisno tko ih interpretira. Madridskim medijima to je dokaz da je Barcelona prekršila FIFA-ino pravilo kontaktirajući igrača pod ugovorom.

hernandez-griezman

Atletico navodno sprema tužbu protiv Barcelone. Madridski klub i prošlog ljeta žalio se FIFA-i. Optužio je Barcelonu da je bila u kontaktu s Griezmannovim zastupnicima, odnosno njegovom sestrom Maud. Prema pravilniku FIFA-e, kontakt s igračem, izravan ili neizravan, dozvoljen je tek u zadnjih šest mjeseci važećeg ugovora.

Afera je buknula nakon što je prostrujala informacija da se Griezmannova sestra našla na večeri s čelnicima Barcelone. O tome se nesmotreno izlanuo direktor sportskog sektora Barcelone Guillermo Amor, koji je poslije sve zanijekao, kazavši da je o tome govorio samo hipotetski. Jasno, i Griezmannova sestra također je demantirala tu informaciju.

griezman

Kako god, u Atleticu su bili jako ljutiti i krajnje sumnjičavi. Griezmann je na kraju odlučio ostati u Atleticu pa se cijela priča stišala. Francuski napadač produljio je ugovor do 2023., i to za ogromnu godišnju plaću od 23 milijuna eura.

Problem je za Atletico što u ugovoru postoji klauzula prema kojoj je otkupna klauzula do posljednjeg dana lipnja 2019. dvjesto milijuna eura, a nakon toga prihvatljivih 120 milijuna. Barcelona navodno čeka početak srpnja kako bi javno obznanila da Griezmann prelazi u njezine redove.

messi-griezman

Postoje i tumačenja kako je Griezmann razvrgao dogovor s Barcelonom. Francuz se navodno silno uvrijedio jer su se u međuvremenu pojavile spekulacije kako ga Barcelonina svlačionica ne čeka raširenih ruku.

Simptomatično je da se o Griezmannovu transferu pozitivno izrazio samo hrvatski veznjak Ivan Rakitić, koji je rekao da se radi sjajnom igraču koji će biti veliko pojačanje ako dođe na Camp Nou. 

francuska-varane-umtiti-pogba-griezmann

Ostatak svlačionice zasad znakovito šuti. Lionel Messi prošlog je ljeta vrlo pozitivno govorio o Griezmannu, kazao je da je „igračina“, a sada se ne oglašava.

Navodno je Messiju i ostatku Barcinih senatora zasmetao način na koji je Griezmann pregovarao s katalonskim ponosom. Sve se pretvorilo su sapunsku operu, a vrhunac kiča je dosegnut kada je Francuz pustio u eter videouradak o svojoj konačnoj odluci.

Griezmann je sredinom svibnja najavio da napušta Atletico ovog ljeta. Opet je snimio video u kojem je objasnio svoju odluku i nije naveo gdje namjerava prijeći.

antoine-griezmann-cropped12aubwicqj2eu1j74pkpmwpf67jpg

U Francuskoj kolaju glasine da je Griezmann odustao od Barcelone i da prelazi u PSG. Madridski mediji oduševljeno su dočekali spekulaciju da PSG namjerava prodati Kyliana Mbappea Realu za 280 milijuna eura, a kao zamjenu će dovesti Griezmann za 120 milijuna. Parižanima bi tako ostalo još 160 milijuna eura za kupovinu još jednog ili dva oveća pojačanja.

skysports-neymar-kylian-mbappe-4304394

Mundo Deportivo u današnjem izdanju, pak, tvrdi da Barcelona i dalje želi Griezmann te da se po tom pitanju nije ništa promijenilo, a da je Francuz i dalje spreman prijeći u Barcelonu za osjetno manju plaću nego što je trenutačno ima u Atleticu. Razlog je što Griezman želi osvajati trofeje i natjecati se Zlatnu loptu.

Očito je da je njegova procjena da to ne može ostvariti u Atleticu. Koliko ima istine u svemu navedenom, tko je u pravu u cijeloj priči i kakvu igru igra francuski napadač, doista je teško reći, no sasvim je izgledno da ćemo gledati još jednu ljetnu sapunicu s Griezmannom u naslovnoj ulozi. 

Učitaj još novosti