29. 05. 2019 - 22:58
KO RISKIRA TAJ PROFITIRA: MMA borac Yoel Romero bogatiji za 27...
907
Shares
KO RISKIRA TAJ PROFITIRA: MMA borac Yoel Romero bogatiji za 27 miliona dolara

MMA

KO RISKIRA TAJ PROFITIRA: MMA borac Yoel Romero bogatiji za 27 miliona dolara

Sport.ba
29. 05. 2019 - 22:58
0
Shares

UFC zvijezda Yoel Romero preko noći je postao za 27 miliona dolara nakon što je dobio sudsku parnicu u tužbi protiv proizvođača suplementa.

yoel-romero-ufc

USADA i Yoel su potom došli do dogovora kojim je Romerova suspenzija na kraju trajala šest mjeseci, a onda je Romero tužio kompaniju proizvođača suplementa Gold Star Performance.

Za suplement je dokazano kako je bio kontaminiran zabranjenom supstancom, što ga je dovelo u probleme pa je objavljeno kako je Romero pao na ibutamoren, na stimulator hormona rasta. 

Nezavisna kompanija je testirala suplement i spomenuta supstanca je pronađena pa se Romero uputio na sud američke savezne države New Jersey i tamo je ostvario veliku pobjedu. 

"Ukupna cifra je 27,45 miliona dolara. Dakle, Yoel je 3 miliona dolara dobio za izgubljene plate, 3 miliona dolara za štetu koja je nanesena njegovom ugledu, 3 miliona dolara za nanesenu emocionalnu. Sve to je utrostručeno zbog kršenja pravila u američkom zakonu koji štiti konzumente da budu žrtve proizvođača", pojasnio je ESPN.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti