27. 05. 2019 - 16:26
ČISTKA U BARCELONI: Barcelona nakon novog debakla "tjera" čak...
907
Shares
ČISTKA U BARCELONI: Barcelona nakon novog debakla

KATALONSKI DIV

ČISTKA U BARCELONI: Barcelona nakon novog debakla "tjera" čak devet igrača

Sport.ba
27. 05. 2019 - 16:26
0
Shares

Španski mediji navode da je jučerašnja utakmica i posljednja za čak devet fudbalera "Blaugrane".

Prvi je naravno Jasper Silesen, kojem je dosadilo da grije klupu, ima ponude iz Benfike ali i iz Premijer lige ukoliko Junajted ostane bez Davida De Hee.

U odbrani prekobrojni za narednu sezonu su Muriljo, Vermalen ali i Umtiti.

umtiti

Za Kolumbijca smo već pisali, Džejson se nalazi u ubedljivo najboljoj poziciji pred večerašnji duel sa Valensijom, dupla kruna mu ne gine. Vermalen od svog dolaska nije uspio da se uklopi u sistem Katalonaca, Belgijanac je nastavio da kuburi sa povredama. Na kraju sezone mu i ističe ugovor, produžetak neće dobiti.

Najveće ime jeste svakako Samjuel Umtiti, izgleda da će Francuz platiti (ne)izvjesni dolazak De Lihta svojim mjestom pored Pikea. Za bivšeg štopera Liona se već interesovao Arsenal u prošlosti.

emery

Dalje slijede imena Rafinje, Rakitića, Malkoma, Kutinja i Boatenga. Zadnje pomenuti Ganac će se vratiti u svoj Sasuolo posle "ekskurzije" sa Kataloncima. Rafinja je isto imao problema sa povredama, predstojeće ljeto će biti pozajmljen ili prodan.

Rakitić još nije siguran za odlazak, u prošlosti Valverde izjavljivao da želi nastavak saradnje sa Hrvatom, "Raketa" će otići samo ako dođe dobra ponuda, nagađa se da je Inter zainteresovan za osvajača srebrne medalje u Rusiji.

Brazilci Malkom i Kutinjo su stigli uz dosta buke i očekivanja, ali ove sezone su razočarali. Bivši igrač Bordoa doduše nije ni dobijao minute dok najskuplji igrač u istoriji Barselone se posvađao sa navijačima sa "Nou Kampa" zbog nekonstantnosti u njegovim partijama. Prodaja bivšeg "Redsa" djeluje neizbježno.

coutinho1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti