24. 05. 2019 - 08:04
Leonard konačno dobio prijeko potrebnu podršku, Toronto...
907
Shares
Leonard konačno dobio prijeko potrebnu podršku, Toronto nadomak historijskog finala

NBA PLAY-OFF

Leonard konačno dobio prijeko potrebnu podršku, Toronto nadomak historijskog finala

Sport.ba
24. 05. 2019 - 08:04
0
Shares

Košarkaši Toronta su nadigrali Milvoki sa 105:99 i u trećoj utakmici zaredom i sa 3:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije došao na korak do svog prvog NBA finala. Iako su u nekoliko navrata gubili sa dvocifrenom razlikom, igrači Toronta su na gostujućem terenu uspijevali da načine preokret i u finišu dobiju meč.

Ključna je bila posljednja četvrtina u kojoj su slavili sa 33:24. Ipak, krenimo redom... Bucksi su odlično otvorili utakmicu, nakon prve četvrtine imali prednost od 10 razlike i sve se činilo da će doći opravdati ulogu favorita i doći do pobjede. Međutim, Raptorsi drugu dionicu podižu ritam te se na odmor odlazi sa samo tri razlike za domaćine 49:46.

Milwaukee se početkom treće četvrtine ponovo odvaja serijom 14:2, ali tada VanVleet počinje pogađati i utakmicu vraća u egal.

U posljednjoj četvrtini na scenu stupa Leonard, koji ubacuje 15 od svojih 35 koševa i Raptorsi odličnom obranom limitiraju napad gostiju te dolaze do fantastične pobjede. 

Kod domaćina, Giannis je zabio 24 koša, imao po šest skokova i asistencija, ali se opet mučio s linije slobodnih bacanja. U samoj završnici, ozlijedio je članak te je napustio igru, a vratio se samo 26 sekundi do kraja, kada je bilo prekasno za njegovu momčad. Eric Bledsoe je zabio 20, Brogdon 18 , Lopez 16 koševa, ali je klupa ovaj put potpuno zakazala.

Goste su do važne pobjede vodili Kawhi Leonard s 35 koševa, devet asistencija i sedam skokova i junak večerašnjeg trijumfa Fred VanVleet s 21 košem, sve iz trojki, uz šut sedam od devet za tri.

Naredna utakmica igra se u Kanadi u noći između subote i nedjelje i biće prilika Milwaukeeju da uzvrate brejk, ili domaćem Torontu da se izbore za svoje prvo i historijsko NBA finale.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti