23. 05. 2019 - 12:09
ROMA ĆE DRASTIČNO PODMLADITI EKIPU: Vučicu napuštaju Kolarov,...
907
Shares
ROMA ĆE DRASTIČNO PODMLADITI EKIPU: Vučicu napuštaju Kolarov, Džeko i Manolas

ROMA ĆE DRASTIČNO PODMLADITI EKIPU: Vučicu napuštaju Kolarov, Džeko i Manolas

Sport.ba
23. 05. 2019 - 12:09
0
Shares

Drastično podmlađivanje tima i pružanje šanse svojoj djeci planovi su Rome za narednu sezonu

Završila se era Danijelea De Rosija, vernog vojnika Rome koji je napustio klub ne baš svojom voljom. Kako prenose mediji sa čizme ovo je bio samo prvi korak u potpunom remontu i podmlađivanju ekipe, a jedan od igrača koji će morati da pronađu novu sredinu je i kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

Roma ima čak tri jaka razloga da proda Kolarovu. Ima 33 godine, neto platu od 6 miliona eura godišnje i ugovor mu ističe za godinu dana. Da bi uspjeli da zarade nešto, ali i da bi se riješili ogromne plate veterana, čelnici Vučice moraju da pronađu novu sredinu kapitenu Orlova.

Roma želi da izgradi novi tim, da stvori novog Totija, a potencijala za to imaju. Posjeduju možda i najtalentovanije mlade italijanske igrače.

roma-sampdoria-kolarov

Što se tiče zamjene za Kolarava, Roma ima Luku Pelegrinija. Mladi lijevi bek proveo je ovu sezonu na pozajmici u Kaljariju i odigrao je dobru sezonu. Spominje se da bi u Viječni grad trebalo da dođe Jetro Vilems iz Ajntrahta.

Ne treba zaboraviti ni hrvatskog veznjaka Antea Ćorića, kao ni Džastina Klajverta i Čengiza Undera, koji djeluju po krilima.

Sve u svemu, Roma ima ogroman potencijal u svojim redovima i odlučnost da se ekipa podmladi i pruži još veća šansa mladim igračima.

Pored Kolarova Romu bi trebalo da napuste i Edin Džeko i Kostas Manolas. Samo na platama ova tri igrača Vučica bi trebala da rastereti budžet za sljedeću sezonu za nevjerovatnih 30 miliona eura plus još oko 60 miliona koliko uprava kluba vjeruje da može da zaradi na njihovim prodajama.

Ali, ono što će svakako biti primarni cilj Vučice u ovom prelaznom roku jeste rekonstrukcija odbrane. Nova dva centralna defanzivca su neophodna ako žele da urade nešto više naredne sezone.

Učitaj još novosti