23. 05. 2019 - 09:34
IMA 16 GODINA, VISOK JE 160cm, ALI BIT ĆE NOVI MBAPPE:...
907
Shares
IMA 16 GODINA, VISOK JE 160cm, ALI BIT ĆE NOVI MBAPPE: Pogledajte njegove vještine (VIDEO)

IMA 16 GODINA, VISOK JE 160cm, ALI BIT ĆE NOVI MBAPPE: Pogledajte njegove vještine (VIDEO)

Sport.ba
23. 05. 2019 - 09:34
0
Shares

Dobro upamtite ime Karamoko Dembele, jer ćete ga u budućnosti sigurno slušati mnogo, kao što je to sad slučaj sa na primjer Kilijanom Mbapeom.

Dembele ima svega 16 godina i debitovao je za prvi tim Seltika na ligaškoj utakmici. Nije reč o običnom igraču nego o dječaku za koga se vjeruje da će u godinama ispred nas biti najbolji!

Karamoko Dembele je 19. maja bio na Seltik parku i igrao u prvoj ligi Škotske protiv Hartsa 44 minuta.

Potencijal je tu, ali ono što sad i nekoliko godina unazad već pruža Dembele je impresivno.

''Dijete sa druge planete'' je u Seltik došao već sa 10 godina. Te 2003 se već pisalo o njemu kao čudu od klinca, da bi prve udarne vijesti počeo da puni samo tri godine kasnije kada je sa svega 13 godina zaigrao za mladi tim škodskog prvoligaša.

Rođen je 22. februara 2003. godine u Londonu. Tamo je nastupao za lokalni klub Park Vila prije nego što se sa porodicom preselio u Glazgov.

Igra na poziciji krila ili napadača, jača noga mu je lijeva, i ako je visok svega 160 centimetara, radi se o dječaku koji će sigurno još rasti.

I ako ima svega 16 godina već igra za mlade reprezentaciji i Škotske i Engleske, a zbog korijena, u budućnoti će moći da se opredeli i za reprezentaciju Obale Slonovače.

Treba spomenuti da fudbalski gen vuče i od svojih rođaka, braće Ture, Jaje i Koloa, bivše igrače Mančester Sitija i Arsenala.

Pogledajte njegove vještine: 

Učitaj još novosti