22. 05. 2019 - 20:46
Bio je kapiten Srbije, a sad je odlučio igrati za Kosovo
907
Shares
Bio je kapiten Srbije, a sad je odlučio igrati za Kosovo

Bio je kapiten Srbije, a sad je odlučio igrati za Kosovo

Sport.ba
22. 05. 2019 - 20:46
0
Shares

Arton Zekaj , bivši kapiten kadetske reprezentacije Srbije, donio je odluku da promijeni dres i od sada će igrati za Kosovo.

Selektor mlade reprezentacije Kosova, Zgijim Sojeva istakao je da će mu Zekaj biti na raspolaganju već na narednom okupljanju, tačnije pred mečeve s Andorom i Turskom u kvalifikacijama za EP.

"FIFA je tražila od FS Srbije da dozvoli Zekaju da igra za Kosovo. Ukoliko Savez Srbije ne odgovori pozitivno do kraja sedmice, Zekaj automatski stječe pravo igranja za Kosovo", kazao je Sojeva za medije.

U intervjuu za Kurir Zekaj je krajem 2018. godine rekao da ga ljudi iz FSS ne žele u reprezentaciji i da je zbog toga prinuđen da promeni dres nacionalnog tima.

"Imam poziv i Kosova, tražili su da igram za njih. Igraću za one koji me više žele. Htio bih da nastavim tamo gdje sam stao u mlađim reprezentativnim kategorijama, ali ako me ne žele, tu ne mogu ništa da učinim.  Igrao bih za Srbiju, tu sam rođen, odrastao, prošao sve reprezentativne selekcije...Pa, ako me država gdje sam rođen, Srbija, ne bude htjela, onda ću razmisliti o igranju za reprezentaciju koja me želi", rekao je Zekaj.

Arton Zekaj ima 19 godina i trenutno nastupa za francuski Lil.

Učitaj još novosti