22. 05. 2019 - 14:17
ZABORAVITE NA GUARDIOLU Talijanski paparazzi razotkrili strogo...
907
Shares
ZABORAVITE NA GUARDIOLU Talijanski paparazzi razotkrili strogo čuvanu tajnu; napokon se zna ko je novi trener Juventusa!

POCHETTINO NAVODNO STIŽE

ZABORAVITE NA GUARDIOLU Talijanski paparazzi razotkrili strogo čuvanu tajnu; napokon se zna ko je novi trener Juventusa!

Sport.ba
22. 05. 2019 - 14:17
0
Shares

Nakon što je postalo jasno kako trofejni trener Massimiliano Allegri napušta Juventus, jer mu čelni ljudi kluba nisu željeli produžiti ugovor, čini se kako je napokon pronađen idealan zamjenik iako će službena objava objave novog trenera još pričekati

Podsjetimo, usprkos tome što je Massimiliano Allegri osvojio čak 11 trofeja ipak je morao napustiti klupu Juventusa zbog neuspjeha u Ligi prvaka. Tako su Cristiano Ronaldo, Miralem Pjanić i društvo ostali bez omiljenog trenera.

allegri-pjanic-juventus

Također treba reći, kao što smo već pasali, kako od dolaska na klupu Juventusa Pepa Guardiole neće biti ništa jer je produžio ugovor s Manchester Cityjem.

pep-guardiola

Ipak, prema najnovijim informacijama talijanskih medija novi trener Juventusa biti će dosadašnji menadžer engleskog Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino. Kako se doznaje temperamentni Argentinac službeno će biti predstavljen nakon finala Lige prvaka u kojem, 1. juna na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu, igraju Liverpool i Tottenham.

mauricio-pocchetino

Strogo čuvana tajna kako Mauricio Pochettino vrlo vjerovatno dolazi na klupu Juventusa razotkrili su talijanski paparazzi koji su u Milanu uhvatili na sastanku sportskog direktora Juventusa Fabia Paraticija i Pochettinova menadžera (agenta) Franka Trimbolija. Tako je sasvim slučajno otkrivena strogo čuvana tajna…

Čak se doznaje kako je Pochettino vijest o prelasku u Juventus rekao svojim igračima na nedavnom sastanku te je ujedno, što se i očekivalo, obavijestio o tome predsjednika Tottenhama Daniela Levyja. Navodno je prevagnula godišnja plata od čak 12 miliona eura plus bonusi!

skysports-mauricio-pochettino-4391833

Naravno, poslovni čovjek kao što je Daniel Levy na vrijeme se osigurao jer je Pochettino ljetos potpisao s Tottenhamom ugovor kojim mu plaća iznosi sedam miliona eura po sezoni uz famozni dodatak (klauzula) po kojoj mu odšteta iznosi 40 miliona eura.

No, Pochettino je navodno od čelnika Tottenhama zatražio da ili u potpunosti ponište izlaznu klauzulu od čak 40 miliona eura ili da ju barem prepolove. Navodno je on sam spreman dati 20 miliona eura samo da ode iz kluba.

pochettino

(Sport.ba)

Učitaj još novosti