22. 05. 2019 - 10:19
ŽELE GA BROJNI VELIKANI Jedan od najvažnijih Zidaneovih igrača...
907
Shares
ŽELE GA BROJNI VELIKANI Jedan od najvažnijih Zidaneovih igrača prelomio oko svoje budućnosti i otkrio šta nije valjalo u Realu

RAPHAEL VARANE

ŽELE GA BROJNI VELIKANI Jedan od najvažnijih Zidaneovih igrača prelomio oko svoje budućnosti i otkrio šta nije valjalo u Realu

Sport.ba
22. 05. 2019 - 10:19
0
Shares

26-godišnji stoper Reala Raphael Varane, koji je stigao na Santiago Bernabeu 2011. godine, jedan je od igrača koje je Zinedine Zidane označio kao one koje bi volio zadržati.

Nakon što je postupno ulazio u prvu postavu Reala, Francuz se etablirao kao siguran starter tijekom sezone 2014./2015. Od tada se Varane razvio u jednog od najcjenjenijih stopera svjetskog nogometa.

Gotovo jedinstvena kombinacija čitanja igre i atleticizma omogućuju mu da redovito zaustavlja napade protivnika, što kad se doda njegovim napadačkim sposobnostima, daje kompletan paket modernog braniča.

Varane je dosad skupio već 55 nastupa za francusku reprezentaciju te je unatoč tome što ima samo 26 godina već osvojio četiri Lige prvaka, nekoliko naslova u La Ligi i drugih trofeja s Realom te Svjetsko prvenstvo s Francuskom.

Međutim, protekle sezone Varane nije uspio biti konzistentan na visokom nivou. Često je znao izgledati kao sjena pravog sebe, ali Real je općenito imao velikih problema s obranom. No Varaneov pad u formi bio je dovoljan da krenu napisi o njegovu potencijalnom odlasku iz Madrida.

L'Equipe je čak otišao toliko daleko da je prenio kako se Varane već odlučio za nove izazove nakon što je ozbiljno razmotrio odlazak iz glavnog grada Španije. Naravno, brzo su se pojavile i potencijalne destinacije, a zvijezdu Los Blancosa najviše su povezivali s Manchester Unitedom, Juventusom i PSG-om.

Međutim, Zidane je ipak nagovorio Varanea na ostanak, a sam igrač potvrdio je da će i dalje nositi dres Reala.

''Nastavit ću ovdje i sljedeće godine. Siguran sam da ćemo ponovo oživjeti snažne emocije'', izjavio je Francuz te prokomentirao lošu sezonu:

''Jako smo se borili i trudili. Ali istina je da nam je u teškim trenucima nedostajala ta iskra. To su ciklusi. Nisam bio na svojoj najboljoj razini, ali opet ćete vidjeti najbolje od mene. Moramo se razvijati i Zidane je vrlo jasan oko toga'', zaključio je Varane. 

Učitaj još novosti