21. 05. 2019 - 23:05
Bale otvorio dušu i zagrmio: "Ponašaju se kao da smo roboti"
907
Shares
Bale otvorio dušu i zagrmio:

VELŠANIN SE OGLASIO

Bale otvorio dušu i zagrmio: "Ponašaju se kao da smo roboti"

Sport.ba
21. 05. 2019 - 23:05
0
Shares

Zvijezda Real Madrid Gareth Bale posljednjih je dana i sedmica u centru pažnje španske javnosti. Spekulacije oko njegova odlaska iz Reala te navodne svađe s trenerom Zinedineom Zidaneom pune tamošnje naslovnice.

Kolaju razno-razne glasine, citiraju se nepotvrđene bombastične izjave i rade svakojake konstrukcije. Iz svega se može zaključiti da je Bale na odlasku iz Reala. Iako nije sasvim otvoren i ne precizira kakvi su mu planovi, Velšanin svojim ponašanjem i izjavama daje naslutiti da je stigao kraj njegove epopeje u Madridu.

„Ponašaju se kao da smo roboti“, kaže Bale u dokumentarnom filmu BT Sportsa „State of Play“.

Iako se izjava ne odnosi izravno na Real, već općenito za status nogometaša u modernom nogometu, naravno da su je svi povezali s madridskim klubom. Bale u filmu govori o pritisku i očekivanjima kojima su izloženi profesionalni nogometaši u doba društvenih mreža i 24-satnog medijskog praćenja najvećih zvijezda.

Povratak kontrole nad svojim životima nogometaši mogu ostvariti tek nakon što se umirove, nikako za vrijeme karijere.

„Apsolutno“, potvrđuje Bale konstataciju.

„Kao profesionalni sportaši, posebice u timskom sportu kakav je nogomet, niste u mogućnosti birati i raditi svoj raspored, kao što je to, primjerice, u golfu ili tenisu. U principu, nogometaši su kao roboti. Kažu nam gdje moramo biti, kada moramo biti tamo, kada moramo jesti, kada se moramo javiti treneru… Na tom putu izgubite slobodu“, kaže Bale koji priča o svemu osim o zaradama nogometnih zvijezda.

„Ne možete sami odlučiti što želite i kada to želite raditi. Stoga, mogu u potpunosti razumjeti ljude kada kažu da smo roboti. S druge strane, nogometna karijera tako je kratka da se morate žrtvovati. Kada ste dijete, ne razmišljate puno o tim stvarima, samo igrate nogomet s prijateljima i zezate se. No kada postanete profesionalni nogometaš, tada uviđate sve vrste pritisaka, očekivanja okoline, negativne komentare i gubite taj osjećaj koji ste imali kao dijete“, zaključio je Velšanin.

Učitaj još novosti