21. 05. 2019 - 18:52
Ministar Kurić primio delegaciju FK Sarajevo: Sretni smo što...
907
Shares
Ministar Kurić primio delegaciju FK Sarajevo: Sretni smo što je najbolji klub u državi iz Općine Centar

Ministar Kurić primio delegaciju FK Sarajevo: Sretni smo što je najbolji klub u državi iz Općine Centar

21. 05. 2019 - 18:52
0
Shares

Povodom osvajanja duple krune, igrači FK Sarajevo - zajedno sa stručnim štabom, predsjednikom Upravnog odbora  Senadom Jahićem i generalnom direktoricom Sabrinom Buljubašić, danas su posjetili načelnika Općina Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića, te ministra kulture i sporta Vlade KS Mirvada Kurića. 

- Pristalica sam kako se u bilo kojem segmentu društva zalaganje i trud moraju poštovati. Ovo društvo je zaboravilo da prepoznaje vrijednosti, zbog čega su godinama oni koji prave rezultate, kao i oni koji to ne čine u istoj ravni. To se mora promijeniti, rekao je ministar Kurić.

Ministarstvo kulture i sporta KS nagradilo je FK Sarajevo sa 100.000 KM za ostvarene uspjehe u sezoni 2018/19.

- Pratimo vaš rad i posebno nam je drago što smo opravdali vaše povjerenje, a trudit ćemo se da budemo još bolji jer u sportu nema ‘minulog rada’, uspjesi se brzo zaboravljaju i mora se gledati unaprijed, rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić.

Općina Centar, za ostvarene sportske rezultate, nagradila je FK Sarajevo novčanim iznosom od 10.000 KM.

- Kažu da je lakše duplu krunu osvojiti, nego duplu krunu odbraniti. Ja želim Sarajevu puno sreće, dobrog sportskog uspjeha u perspektivi. Općina Centar i ja kao načelnik, predsjedavajuća i svi vijećnici smo veoma sretni i radujemo se vašem uspjehu. Mislimo da je to dobra pretpostavka da u budućnosti bude još bolje. Nekada nismo bili u prilici da aplaudiramo kada igrate, ali smo se radovali rezultatima. Imali smo neke druge radne obaveze, ali smo sretni što je najbolji klub u državi iz Općine Centar, rekao je Ajnadžić.

Učitaj još novosti