21. 05. 2019 - 16:17
Jedan od najboljih Dinamovih nogometaša u historiji bori se za...
907
Shares
Jedan od najboljih Dinamovih nogometaša u historiji bori se za život

STJEPAN LAMZA

Jedan od najboljih Dinamovih nogometaša u historiji bori se za život

Sport.ba
21. 05. 2019 - 16:17
0
Shares

Legendarni nogometaš Dinama, po mišljenju mnogih jedan od najboljih u povijesti zagrebačkog kluba, Stjepan Lamza, hospitaliziran je i prema riječima njegove kćeri, liječnici se bore za život

'Tatino stanje je loše. Život mu je ugrožen. Dobio je tešku upalu pluća, a postoji mogućnost da dobije sepsu. Ima jako visoku temperaturu, samo klima glavom, uopće ne priča. Smješten je na intenzivnoj. Nažalost niti ja ga ne mogu vidjeti, jer sam i ja zaprimljena u bolnicu na operaciju trtične kosti. Kako se samo poklopilo', ispričlaja je za Sportske novosti Doris, kćer Stjepana Lamze.

Godine 1967. 'modri' su osvojili Kup velesajamskih gradova, preteču današnje Evropske lige. A jedan od najboljih igrača te generacije, kojeg mnogi i danas smatraju ponajboljim igračem u povijesti zagrebačkog kluba, bio je Stjepan Štef Lamza, čuvena desetka koja je svojim driblinzima izluđivala protivnike.

I baš u čast svojem omiljenom igraču, Dinamo je 1970. godine na maksimirski stadion doveo Benficu, tih godina jednu od najsnažnijih momčadi Europe.

'Joj, kad se sjetim toga, sav se naježim. To budi posebne uspomene. Bili smo jaki i mi, ali Benfica je bila posebna. Znate, u to vrijeme za nju su igrali veliki Eusebio, Jose Torres, Mario Coluna, Antonio Simoes... Bila je to gotovo identična momčad koja je prije toga izgubila u finalu Kupa prvaka od Manchester Uniteda', prisjetio se tih slavnih dana Stjepan Lamza, danas 79-godišnjak, koji sa svojim pajdašima iz te generacije, a kojima to zdravlje dopušta, dolazi u Maksimir i gleda svoje nasljednike...

Učitaj još novosti