21. 05. 2019 - 15:14
PREDSJEDNIK PRIMERE JASAN: "Izbacite City i PSG, šta više čekate"
907
Shares
PREDSJEDNIK PRIMERE JASAN:

FFP

PREDSJEDNIK PRIMERE JASAN: "Izbacite City i PSG, šta više čekate"

Sport.ba
21. 05. 2019 - 15:14
0
Shares

Priča o Mančester sitiju, Pari Sen Žermenu i Finansijskom fer-pleju je uvijek aktuelna, čim krene prelazni rok.

Tako je i ove sezone, čini nam se da je pritisak na Mančester siti jači nego ikad jer su se i pojedini mediji okrenuli protiv njih, tačnije, protiv njihovog poslovanja. Jedan od onih koji su se okomili na Mančester siti i PSG jeste i Havijer Tebas, predsjednik La Lige.

"Ovo više nije sport, ovo više nije ni industrija. Ovo je više kao igračka, uništiće nam sistem. Kada jednom djetetu date igračku, i druga djeca je žele", rekao je Tebas misleći na pomoć države koju dobijaju pomenuti klubovi.

Posebno je bijesan zbog efekta inflacije.

"Ključ problema je taj efekat inflacije koji su stvorili Mančester siti i PSG. I ostali klubovi sada žele novac kako bi se takmičili sa njima", rekao je Tebas.

UEFA je slala istražitelje da pregledaju situaciju u Mančester sitiju i postoji mogućnost da budu izbačeni iz Evrope, a Tebas je rekao da bi ova dva kluba trebalo da budu izbačena iz Evrope.

Poenta njegove priče jeste osnivanje Super lige Evrope od 2024. godine, Tebas je izričit u namjeri da se to takmičenje ne igra.

"Super liga koju predlažu UEFA i ECA, će propasti. I to nakon 10-15 godina. Nacionalne lige i njihov sistem će biti narušen", rekao je on.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti