21. 05. 2019 - 14:25
MBAPPE JE BIJESAN: Definitivno odlazi iz PSG, a razlog je...
907
Shares
MBAPPE JE BIJESAN: Definitivno odlazi iz PSG, a razlog je jedan čovjek

NEVJEROVATNO

MBAPPE JE BIJESAN: Definitivno odlazi iz PSG, a razlog je jedan čovjek

Sport.ba
21. 05. 2019 - 14:25
0
Shares

Riječi Kilijana Mbapea su zazvučale zlokobno, kada je poručio da će preuzeti više odgovornost u Parizu ili negdje drugde. Naravno, odmah se digla uzbuna, tim prije što je dodao poslije svečanosti da je njegova poruka jasna i da se zna kome je poslata.

Klub je odmah reagovao, tokom popodneva je saopšteno da u narednoj sezoni Mbape i PSG nastavljaju zajedno. Mnogi su spekulisali da mladi igrač koji je proglašen i za najboljeg igrača lige (pored titule za najboljeg mladog fudbalera) želi veći novac, ali to nije uzrok.

mbappe

Radi se naime o lošim odnosima sa trenerom Tuhelom. Mbape i Nijemac su nekoliko puta dolazili u sukob tokom sezone, poslije nekih izjava igrača, ali i kašnjenja i kršenja discipline, što je bio osnovni problem u odnosima.

tuchel

To je rezultiralo izostankom sa nekih mečeva, u ligi ih je odigrao 28, a Mesi mu je uzeo Zlatnu kopačku za četiri gola.

Dakle, Tuhel je na neki način spriječio Mbapea da osvoji veliko priznanje i to je razlog za ljutnju. Sljedeće godine Mbape će ostati, Tuhel možda i ne, navodno vlasnici iz Katara tajno pregovaraju sa Alegrijem.

Koja bi bila cijena Mbapea ako bude odlazio u Real?

zidane-naredio-perezu

Španci spekulišu ponuda bi trebalo da bude 250 miliona plus bonusi, i to u slučaju da fudbaler počne da pravi probleme, što je malo vjerovatno.

On je izabrao PSG prije Reala jer mu je klub ponudio duplo veći novac, to je potvrdio i bivši trener Emeri.

"Mbape je već bio na vratima Reala, ubijedili smo ga pomoću velikog novca", kaže sadašnji menadžer Arsenala koji je imao bolji odnos sa Mbapeom nego sa Nejmarom.

emery

"Parizijen" tvrdi da će Mbape ostati još sezonu, a da će onda probati da napusti Pariz. Sada je suprotno, Tuhel je bliži sa Brazilcem nego sa najtalentovaniji igračem sveta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti