21. 05. 2019 - 12:36
NEĆETE VJEROVATI GDJE BI SLJEDEĆU SEZONU MOGAO IGRATI GONZALO...
907
Shares
NEĆETE VJEROVATI GDJE BI SLJEDEĆU SEZONU MOGAO IGRATI GONZALO HIGUAIN: Ukoliko on bude trener zna se destinacija Argentinca

SERIE A

NEĆETE VJEROVATI GDJE BI SLJEDEĆU SEZONU MOGAO IGRATI GONZALO HIGUAIN: Ukoliko on bude trener zna se destinacija Argentinca

Sport.ba
21. 05. 2019 - 12:36
0
Shares

Ima još dvije godine ugovora sa Juventusom, Iguain je na pozajmici koju Čelsi neće obnoviti, odnosno neće platiti za još jednu sezonu, a kamoli za tridesetak miliona otkupiti njegov ugovor.

higuain

Plata mu je oko 7.5 miliona eUra, obavezan je da se na početku priprema vrati u Torino, a tamo bi moglo da ga sačeka prijatno iznenađenje.

Naime, Argentinac koji je i dalje u srcima navijača i pored užasne sezone u Milanu, pa u PL, bi, u slučaju da Mauricio Sari naslijedi Alegrija, sigurno bio u kombinaciji za tim u narednoj sezoni.

sarri1

Juve traži napadača, hoće Ikardija, ali Sari bi prirodno dao prednost Iguainu.

I ne samo on, Ronaldo i Mendeš pritiskaju da Murinjo sjedne na klupu "Bjankonera", on bi takođe rado zadržao Iguaina. Uostalom, Pipita je igrao u tandemu sa Ronaldom kod Portugalca i nadavao se golova.

higuain2

Zbog toga je ova mogućnost realna, još dva kandidata su Poketino, za koga se veruje da je prva želja Juventusa, a tu je, ali tek ako se ostali planovi izjalove, Simone Inzagi koji je osvojio kup sa Laciom.

Ipak, navijači traže veće ime, a legendarni Marćelo Lipi je rekao da ne vjeruje da Juventus nema plan, odnosno da nije znao ko će biti novi trener, prije nego što su otpustili Alegrija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti