21. 05. 2019 - 08:49
ŽIVOT NEKADA PIŠE BAJKE: Prije nekoliko godina igrao u...
907
Shares
ŽIVOT NEKADA PIŠE BAJKE: Prije nekoliko godina igrao u luksemburškoj ligi, sinoć pomogao ekipi da se plasira u NBA FINALE

NBA

ŽIVOT NEKADA PIŠE BAJKE: Prije nekoliko godina igrao u luksemburškoj ligi, sinoć pomogao ekipi da se plasira u NBA FINALE

Sport.ba
21. 05. 2019 - 08:49
0
Shares

Alfonzo McKinnie rodio se u Chicagu i studirao je na dva univerziteta, Eastern Illinois i Green Bayu, ali dva prijeloma meniska usporila su njegov košarkaški razvoj, a na NBA Draftu 2015. godine nijedna NBA ekipa nije željela riskirati s „falšom robom“.

1-vtoc1vcvgyyojmhhcbkb2a

Stoga je sreću potražio preko Bare i pronašao je u Luksemburgu! East Side Piratsi Beruberg-Waasserbelleg nastali su samo godinu prije njegova dolaska, a klub se u to vrijeme takmičio u polu-profesionalnoj drugoj ligi. Pogađate, nije mu trebalo dugo da postane glavni igrač i klub je ubrzo napustio kao prvi strijelac momčadi s 26 poena u prosjeku.

Još sezonu je odradio u Meksiku, a 2016. godine potpisao je za Windy City Bullse, momčad iz u razvojnoj ligi iz svog rodnog grada, inače filijala Chicago Bullsa. 2017. godine uzeli su ga Toronto Raptorsi i poslali nazad u G ligu, a od tekuće sezone je na rosteru aktualnog NBA prvaka, a sinoć je odigrao 26 minuta, zabio 12 poena svojoj bivšoj ekipi i uzeo dva skoka te sudjelovao u metli u finalu konferencije te pomogao Ratnicima do plasmana u peto uzastopno NBA finale.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti