20. 05. 2019 - 08:33
EVROPA JE NA NOGAMA, NOVI VLADAR OBJAVIO: Dolazim do...
907
Shares
EVROPA JE NA NOGAMA, NOVI VLADAR OBJAVIO: Dolazim do prekretnice u karijeri! OTPOČEO JE NAJVEĆI MOGUĆI RAT VELIKANA

KYLIAN MBAPPE VJEROVATNO NAPUŠTA PSG

EVROPA JE NA NOGAMA, NOVI VLADAR OBJAVIO: Dolazim do prekretnice u karijeri! OTPOČEO JE NAJVEĆI MOGUĆI RAT VELIKANA

Sport.ba
20. 05. 2019 - 08:33
0
Shares

Jedan od najboljih mladih nogometaša svijeta i napadač PSG-a, Kylian Mbappe, je na svečanosti dodjela nagrada za najbolje u protekloj sezoni nagovijestio da bi uskoro mogao napustiti "Svece". 

mbappe

"Dolazim do prve ili druge prekretnice u karijeri. Možda je vrijeme da imam više odgovornosti, što bi moglo biti u PSG-u s velikim zadovoljstvom ili možda negdje drugo s novim projektom. Ovo je bila moja četvrta sezona u ovoj ligi i imao sam mnogo uzbudljivih iskustava. Prvo sam bio u Monacu i uspjeli smo osvojiti titulu, a zatim sam se pridružio potpuno drugačijem projektu u Parizu, gdje sam se uspio prilagoditi od prve godine. Bilo je nekih razočarenja, ali to je dio nogometa i uspjeli smo riješiti stvari kako bismo osvojili titulu", rekao je 20-godišnji Francuz.

mbappe

Mbappe je u 28 mečeva u prvenstvu postigao 32 pogotka i tome dodao devet asistencija te zasluženo osvojio nagradu za najboljeg igrača Ligue 1. Jedini je uz Messija koji je u "ligama petice" išao s preko 30 golova ove sezone.

mbappe

Već dugo se nagađa o tome da ga silno žele Barcelona, Real Madrid i još brojni drugi velikani. Navodno je najbliži odlasku u Španiju...

(Sport.ba) 

Učitaj još novosti