19. 05. 2019 - 17:08
PREVELIK JE UTICAJ RONALDA U TORINU: Portugalac se pita za...
907
Shares
PREVELIK JE UTICAJ RONALDA U TORINU: Portugalac se pita za mnoge stvari, a on je naložio prodaju trojice zvijezda

SERIE A

PREVELIK JE UTICAJ RONALDA U TORINU: Portugalac se pita za mnoge stvari, a on je naložio prodaju trojice zvijezda

Sport.ba
19. 05. 2019 - 17:08
0
Shares

Juventus je trenutno klub bez trenera, Alegri je završio svoj petogodišnji mandata. Večeras će mu biti upriličen oproštaj od torinske publike u "revijalnom" kolu za Juventus gde dočekuju Atalantu, tim iz Bergama se bori za Ligu šampiona.

allegri

Pisane su već želje Portugalca o stručnjacima koji bi bili po njegovom ukusu da naslijede Alegrija. Ipak globalni fenomen, kakav jeste, Ronaldo će imati dosta toga da kaže i po pitanju promjene igračkog kadra.

Po pisanju Foksa Sporta, ofanzivac ne želi od sljedeće sezone da sarađuje sa Paulom Dibalom, Mariom Mandžukićem i Aleksom Sandrom.

mandzukic

Paulo je dosta "propatio" od dolaska Portugalca, brojke Argentinca su mizerne ako se uporede sa prošlogodišnjim. Jasno je da dvojac ne štima zajedno.

Mandžukić je početkom sezone bio jedan od najznačajnijih igrača, kasnije je imao problema sa povredom, a ove sezone je zabilježio tek devet golova u svim takmičenjima. Djeluje da će Moise Kean dobiti veću šansu u narednoj godini.

Sandro, kao i Dibala, ima slabu sezonu. Bio je standardan tokom cijele sezone, ali nije pružao partije kakve se očekuju od njega. Spinacola za sada nije pokazao da je dostojna izmjena, cilja se Mendi iz Liona poziciju pored lijeve aut-linije.

Burno ljeto je pred klubom iz Torina, apetiti ostaju isti i odlaskom Alegrija a to su nastavak dominacije na Apeninima i još jedan napad na, već za njih "ukletu" Ligu šampiona.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti