19. 05. 2019 - 15:52
KLASIK U FINALU Đoković i Nadal igraju za tron u "vječnom gradu"
907
Shares
KLASIK U FINALU Đoković i Nadal igraju za tron u

KLASIK U FINALU Đoković i Nadal igraju za tron u "vječnom gradu"

Sport.ba
19. 05. 2019 - 15:52
0
Shares

Finale Mastersa u Rimu donosi nam mnogo uzbuđenja pošto će snage odmjeriti španski teniser Rafael Nadal i prvi reket svijeta, Novak Đoković.

Njih dvojica će "ukrstiti koplja" u finalu ATP turnira u Rimu.

Đoković je imao izuzetno zanimljiv četvrtfinalni duel sa argentinskim teniserom Huanom Martinom del Potrom, da u polufinalu morao da savlada prilično motivisanog Dijega Švarcmana i sada pred sobom ima velikog rivala, Rafaela Nadala, kao posljednju prepreku pred osvajanje ATP turnira u Rimu.

"On je moj najveći rival svih vremena, sigurno. Imao sam toliko mečeva protiv njega i mislim da imamo najduže rivalstvo u istoriji tenisa. Svaki put kada igramo jedan protiv drugog to je vrlo uzbudljivo i izazov je neverovatan", rekao je Novak Đoković.

Španski teniser je na posljednja četiri turnira ispadao u polufinalima, a vjerovatno ga najviše peče prošlonedjeljni poraz u polufinalu Madrida, kada ga je eliminisao Stefanos Cicipas, pred domaćom publikom.

Nadalu će ovo biti 50. Masters 1000 finale i do sada je ostvario 33 pobjede i 16 poraza i sada će naspram sebe imati velikog rivala i veliku prepreku pred osvajanje titule na omiljenoj podlozi.

"Glavna stvar je da igram bolje. Za mene, glavna stvar je prilika da igram protiv velikog igrača. Ovo je još jedan test za mene i nadam se da ću biti spreman za dobru borbu. Mi smo veliki rivali i ovo će biti naporan meč", rekao je Rafael Nadal.

Učitaj još novosti