18. 05. 2019 - 22:57
GLADIJATOR NOLE RAZVALIO ŠVARCMANA: Poslije drame zakazao...
907
Shares
GLADIJATOR NOLE RAZVALIO ŠVARCMANA: Poslije drame zakazao finalni meč sa Nadalom (VIDEO)

GLADIJATOR NOLE RAZVALIO ŠVARCMANA: Poslije drame zakazao finalni meč sa Nadalom (VIDEO)

Sport.ba
18. 05. 2019 - 22:57
0
Shares

Uspio je Đoković  da pobijedi i u svoj trećem duelu sa omalenim Gaučosom za deveto finale Rima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igrat će sa Rafaelom Nadalom za trofej mastersa u Rimu pošto je u polufinalu, poslije velike borbe, savladao Dijega Švarcmana sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:3).

Poslije iscrpljujućeg meča sa Del Potrom koji je u petak trajao više od tri sata Novak je ponovo igrao maratonski meč sa teniserom iz Argentine nad kojim je upisao treću pobjedu u isto toliko susreta. Temperamentni Švarcman, koji za razliku od visokog Del Potra spada u grupu najnižih tenisera na ATP turu, do meča sa Novakom nije izgubio niti jedan set.  Ipak, na njegovu žalost sve se promijenilo već na startu sa Novakom.

Tvrd meč viđen je na početku polufinala. I Đoković i Švarcman odlično su igrali na svoj servis, a tek posle 4:3 Novak je došao u situaciju da napravi brejk. Strpljivom igrom srpski teniser poveo je sa 40:30, a onda iskoristio prvu brejk priliku na susretu. Do kraja, Đoković je rutinski osvojio poen na svoj servis i poveo sa 1:0.

U nastavku, ponovo je viđena čvrsta igra na obe strane. Do kraja, Novak je sigurnom igrom uspio da prekine seriju brejkova Švarcmana i poravna na 5:5. Do kraja ušlo se u taj-brejk koji poslije velike borbe osvaja Švarcman.

Do kraja, Đoković je osvojio poene na svoj servis i tako došao do pobjede i plasmana u veliko finale.

Da podsjetimo, Đoković će u nedelju sa Nadalom igrati 54. put. Španac je mnogo svježiji jer je prethodno savladao Cicipasa u dva seta 6:3, 6:4 za sat i 43 minuta igre na Foro Italiku.

Učitaj još novosti