17. 05. 2019 - 22:10
McGREGOR IMA VELIKO SRCE I NIKAD NIJE ZABORAVIO ODAKLE POTIČE:...
907
Shares
McGREGOR IMA VELIKO SRCE I NIKAD NIJE ZABORAVIO ODAKLE POTIČE: Svi pričaju o onom što je sada uradio!

McGREGOR IMA VELIKO SRCE I NIKAD NIJE ZABORAVIO ODAKLE POTIČE: Svi pričaju o onom što je sada uradio!

Sport.ba
17. 05. 2019 - 22:10
0
Shares

Conor McGregor je iz radničke porodice, a tokom karijere osigurao je osvojenim milionima sebe, svoju najbližu porodicu, ma i njihove potomke, ali nije zaboravio ni one koji su u potrebi.

Prije nekoliko godina još je radio kao vodoinstalater u predgrađu Dublina, a danas je jedan od najbogatijih sportaša na svijetu. Svoje je milijune odlučio iskoristiti za dobro djelo i sagraditi domove za osam porodica koje nemaju stalni krov nad glavom nego žive u hotelu. 

Radovi su u toku, a fotografije s gradilišta je objavio na svom Instagramu.

"Završavamo osam domova. Riječ je o trosobnim kućama namijenjenim porodicama koje se trenutno nalaze u hotelima u okolici grada. Porodice koje nemaju vlastiti dom. Ispunjen sam ponosom dok hodam gradilištem, upoznajem susjede kojima će se uskoro pridružiti nove obitelji koje će stvarati vlastite uspomene, graditi vlastite živote. Irska zauvijek! Irska prije svih! Irska uvijek! -  napisao je MMA borac.

mcgregor

Irska zvijezda posljednju je borbu odradila u studenom 2018. godine kada ga je na priredbi UFC 229 pobijedio Khabib Nurmagomedov. Po završetku tog meča svjedočili smo incidentu u kojem su se zakačili ljudi iz Connorovog i Habibovog stožera, McGregor je i priveden, dobio je šestomjesečnu suspenziju, a ubrzo nakon toga najavio mirovinu. Međutim, ubrzo je povukao svoju odluku i na Twitteru je obavijestio javnost kako se želi vratiti u oktogon.

Učitaj još novosti