17. 05. 2019 - 20:03
ĐOKOVIĆ DOBIO ŠKAKLJIVO PITANJE NA KONFERENCIJI, EVO KAKO JE...
907
Shares
ĐOKOVIĆ DOBIO ŠKAKLJIVO PITANJE NA KONFERENCIJI, EVO KAKO JE REAGOVAO:

ĐOKOVIĆ DOBIO ŠKAKLJIVO PITANJE NA KONFERENCIJI, EVO KAKO JE REAGOVAO: "Nisam vam ja Federer da..."

Sport.ba
17. 05. 2019 - 20:03
0
Shares

Novak Đoković je poput Rodžera Federera u Rimu igrao dva meča u jednom danu, i oba puta pobedio.

Švajcarac je nedugo nakon iscrpnih duela odlučio da se povuče sa mastersa u Rimu zbog povrede desne noge, dok će prvi reket planete od 21 sat protiv Huana Martina del Potra tražiti put do polufinala.

Na konferenciji za medije Đokoviću je postavljeno interesantno pitanje oko kog se povela diskusija.

Novinara je zanimalo sljedeće: Gospodine Đokoviću, da ste Rodžer, da li biste prije željeli da igrate na početku prvo u srijedu i da onda igrate svaki naredni dan mečeve, ili da počnete u utorak, a da onda imate dan pauze prije sljedećeg kola?

"Pa, nisam on, pa ne mogu da vam dam tačan odgovor. Ne znam ga dovoljno da bih rekao šta on voli. Lično volim da krenem ranije, u vašem slučaju bih htio u utorak na primjer. Sada sam bio "programiran" da igram u srijedu... Nesretno je za turnir da tokom čitavog dana pada kiša, to se ne viđa često, baš baš cijeli dan"- objasnio je Novak.

Potom se nadovezao na komplikovanu situaciju, donekle dao mišljenje šta je trebalo da se uradi, ali kako kaže, nekad se protiv prirode ne može.

"Dosta komplikacija je bilo zbog toga, promijenio se raspored... A, ako je tako, možda su trebali da pomjere neke igrače za utorak, ali ne možemo sada da se pitamo šta bi bilo kad bi bilo. Priroda je jednostavno nekada prejaka i ne možemo protiv toga.

Nakon Rodžerovog odustajanja foto finiš mastersa se promijenio, pa će u slučaju prolaska u polufinale Novak igrati protiv Dijega Švarcmana, a sa druge strane žrijeba će se boriti Cicipas i Nadal.

Učitaj još novosti