17. 05. 2019 - 15:13
PRITISKA ZBOG LICENCE NEMA Amar Osim očekuje kvalitetnu...
907
Shares
PRITISKA ZBOG LICENCE NEMA Amar Osim očekuje kvalitetnu utakmicu sa Čelikom

32. KOLO PREMIJER LIGE BIH

PRITISKA ZBOG LICENCE NEMA Amar Osim očekuje kvalitetnu utakmicu sa Čelikom

Sport.ba
17. 05. 2019 - 15:13
0
Shares

Trener Fudbalskog kluba „Željezničar“ Amar Osim očekuje kvalitetnu i publici dopadljivu fudbalsku predstavu u sutrašnjem duelu njegovog tima s ekipom „Čelika“ iz Zenice u okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Plavih je to kazao na pres-konferenciji u Sarajevu i dodao da sutra ne može računati na tri igrača zbog njihovih povreda ili žutih kartona. Sinan Ramović je onemogućen da igra u zadnjim dvjema utakmicama zbog istegnuća tokom povrede zadnje lože. Povrijeđen je i Pavić, a Stanić mora pauzirati zbog kartona. Priliku na mjestu beka trebalo bi da dobije Bajić.

Amar Osim ne očekuje odbranašku igru gosta protivnika jer je riječ o velikom klubu. Na osnovu posljednjih mečeva njegove ekipe, kao i zalaganja na treninzima, ne smatra ni da će Plavi biti pod pritiskom zbog neizvjesnosti odluke Drugostepene komisije za licenciranje, koja može i ne mora potvrditi odluku Prvostepene komisije o nastupu u Evropi.

Pored Osima, učesnik pres-konferencije bio je prvotimac Anel Šabanadžović koji nakon duela protiv „Čelika”, igračku karijeru nastavlja u grčkom AEK-u. Žao mu je što napušta Grbavicu, rekao je mladi fudbaler i dodao da odlazi na mjesto gdje će nastaviti vlastiti fudbalski razvoj.

Duel Željezničar - Čelik počinje u subotu u 17 sati.

Učitaj još novosti