17. 05. 2019 - 13:55
RIJETKI SU TO KOJI MOGU OSTVARITI Messi i Cityjev dvojac imaju...
907
Shares
RIJETKI SU TO KOJI MOGU OSTVARITI Messi i Cityjev dvojac imaju nestvarnu statistiku golova i asistencija

STERLING I SANE U DRUŠTVU ČAROBNJAKA

RIJETKI SU TO KOJI MOGU OSTVARITI Messi i Cityjev dvojac imaju nestvarnu statistiku golova i asistencija

Sport.ba
17. 05. 2019 - 13:55
0
Shares

Dvojac Manchester Cityja, Raheem Sterling i Leroy Sane, dijele impresivnu statistiku sa zvijezdom Barcelone Lionelom Messijem.

Raheem Sterling i Leroy Sane postigli su dvocifren broj golova i asistencija i drugu sezonu zaredom, što je uspjelo jako malom broju igrača.

I dok to nije možda više toliko impresivno za Messija, koji je naviknuo ljude na jedan drugi standard, dvojac Cityja je itekako impresionirao svojim doprinosom.

U 48 utakmica u svim takmičenjima, Messi je ostvario učinak od 48 golova i 22 asistencije. Također, do kraja sezone može odigrati još dvije utakmice za Barcelonu i povećati svoj učinak, dok je prošle sezone upisao 45 pogodaka i 18 asistencija u 54 nastupa.

S tom statistikom Argentinac je jedan od rijetkih igrača u pet najboljih evropskih liga koji je dostigai dvocifren broj golova i asistencija.

I Sterling i Sane su uspjeli tako nešto, samo s manjim brojem golova. Sterling je postigao 23 pogotka i upisao 17 asistencija u 50 utakmica, identično kao i prošle sezone.

Sane se može pohvaliti nešto manje impresivnim rekordom od svog suigrača, ali ipak odličnim. Njegova sezona je stala na 16 golova i 18 asistencija, dok je lani imao 14 pogodaka i 19 asistencija. 

Učitaj još novosti