17. 05. 2019 - 13:30
U Dortmundu se nadaju malom čudu: 'Ne mogu to objasniti'
907
Shares
U Dortmundu se nadaju malom čudu: 'Ne mogu to objasniti'

NADAJU SE KIKSU BAYERNA

U Dortmundu se nadaju malom čudu: 'Ne mogu to objasniti'

Sport.ba
17. 05. 2019 - 13:30
0
Shares

Uprkos tome što joj je potrebno 'malo čudo' u utakmicama posljednjeg kola Bundeslige, Borussija iz Dortmunda je već isplanirala slavlje svojih fudbalera i navijača.

Utakmice posljednjeg kola Bundeslige igraju se u subotu. Prvi na tabeli je Bayern iz Minhena sa 75 bodova, a Borussija Dortmund ima dva boda manje. Bayern u posljednjem kolu dočekuje Eintracht iz Frankfurta, a Dortmund će gostovati protiv Borussije iz M'gladbach. 

Bayern juri sedmu uzastopnu titulu, a osim bodovne prednosti ima i bolju gol razliku. 

"Imam osjećaj da smo na korak od nečeg velikog. Ne mogu da objasnim to", rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans Joahim Vacke. Bayernu je potreban bod protiv Eintrachta, koji nije pobijedio Bayern u 15 prvenstvenih utakmica i izgubio je posljednjih devet mečeva u Minhenu.

"I dalje je moguće. Želimo da napravimo malo čudo. Ako se Bayern malo zaljulja, mi to moramo da iskoristimo", rekao je bivši igrač Dortmunda Sebastian Kehl, koji radi uz prvi tim. Planovi za paradu tokom koje bi fudbaleri putovali otvorenim autobusom ulicama Dortmunda već su napravljeni, kada je Borussija imala devet bodova više od Bayerna.

Dortmund je ispustio prednost nakon tri uzastopna remija protiv Eintrachta, Hoffenheima i Nurnberga, a zaim i porazom od Augsburga. Pobjedom od 5:0 Bayern je dostigao zaostatak, a zatim je Dortmund izgubio i bodove protiv Schalkea i Verdera. Bayern je prošlog vikenda mogao da odbrani titulu, ali je odigrao bez golova protiv Leipziga.

"Da nam je zimus neko ponudio da osvojimo titulu na domaćem terenu protiv Frankfurta, odmah bismo prihvatili", rekao je napadač Bayerna Thomas Muller.

Eintracht je u 47 utakmica tri puta pobijedio u Minhenu, a posljednji put u novembru 2000. godine. Samo u dvije utakmice ekipa nije primila gol od Bayerna.

Učitaj još novosti