16. 05. 2019 - 17:01
EKSKLUZIVNO !! Valverde je bivši, novi trener Barcelone...
907
Shares
EKSKLUZIVNO !! Valverde je bivši, novi trener Barcelone

NOVI TRENER

EKSKLUZIVNO !! Valverde je bivši, novi trener Barcelone "uhvaćen" iz Barcelone, SVI SU U ŠOKU

Sport.ba
16. 05. 2019 - 17:01
0
Shares

Barcelona je i drugi put uzastopno nakon preokreta zaustavljena u polufinalu Lige prvaka a glavnog krivca su navijači pronašli u Ernesto Valverdeu.

Nakon teškog i ponivažajućeg poraza na Anfieldu od Liverpoola, čelnici Barcelone održali su hitan sastanak na kojem je raspravljeno o budućnosti trenera, ali i pojedinih zvijezda u timu.

Odlučeno je da Valverde ostane na klupi tima do kraja sezone, ali da će od početka priprema rosterom upravljati novi stručnjak.


 valverde
Kao prvobitni izbor uprave tima bio je Ajaxov Erik ten Haag, ali danas su se pojavile ekskluzivne fotografije drugog stučnjaka koji je po svemu sudeći bliži klupi Barce.

pochettino-ten-hag

Holandski stručnjak Ronald Koeman, aktuelni selektor reprezentacije Holandije uhvaćen je ispred hotela čiji je vlasnik potpredsjednika kluba, Jordija Mestrea.

 

Koeman funkciju selektora Holandije obavlja od prošle godine, a posljednji trenerski angažman je imao u Evertonu. U Barceloni je radio kao asistent od 1998. do 1999. godine.

Više informacija o ovom transferu bit će poznate uskoro, a na kormilo tima Koeman će vjerovatno početkom priprema nakon finala Kupa kralja protiv Seville.


(Sport.ba) 

Učitaj još novosti