16. 05. 2019 - 11:35
ITEKAKO MOGUĆ RASPLET Šok za New Orleans: Zion se povlači s...
907
Shares
ITEKAKO MOGUĆ RASPLET Šok za New Orleans: Zion se povlači s drafta?

NBA

ITEKAKO MOGUĆ RASPLET Šok za New Orleans: Zion se povlači s drafta?

Sport.ba
16. 05. 2019 - 11:35
0
Shares

Ukoliko će slušati ono što mu govore mnogi analitičari NBA lige poput Colina Cowherda ili legendarnog Stephen A. Smitha, Zion Williamson povući će svoju prijavnicu za NBA draft 2019.

Vijest koja u ovom trenutku zvuči kao SF u realnosti je itekako lako ostvariva. Naime, zvijezda Dukea i dalje nema agenta, te je u mogućnosti sam donositi odluke za koje on smatra da su najbolje za njega.

Nakon jučerašnje draft lutrije koja se odigrala u Chicagu, Zion je, nakon što je bilo jasno kako NOP ima prvi pick drafta, bio u najmanju ruku razočaran.

Nakon što je bio najveća zvijezda Univerziteta, trebao je postati novi lider New Yorka. Planirali su Scott Perry i David Fizdale graditi ekipu oko ovog „čuda prirode“ visokog 201 centimetar i teško čak 129 kilograma, ali kako sada stvari stoje, to će neće dogoditi.

Knicksi nisu u nekoj poziciji ni ponuditi dobar trade NOP-u kako bi si osigurali prvi pick i Ziona. Ovo ljeto NYK imati će mjesta za dovesti dva All-Star igrača, odnosno u svom salary-capu imaju dovoljno mjesta kako bi osigurali dva maksimalna ugovora, piše Germanijak.

Po završetku ove sezone New York će napustiti mnogi igrači, a neki od njih su čak bili i dio onog spektakularnog trejda između Knicksa i Mavericksa.

Na ljeto NYK ostaje bez našeg Marija Hezonje (ugovor od 6,5 miliona dolara po sezoni), Emmanuela Mudiaya (4,2) i nekadašnjeg All-Stara DeAndre Jordana (22,9).

Ali, ukoliko Zion ne postane novi igrač NYK-a, pitanje je koliko će ostale zvijezde htjeti doći u MSG. Knicksi za sada imaju svega 8 igrača koji će biti pod njihovim ugovorom i sljedeće godine, ali niko od njih nije ni blizu statusa zvijezde, iako su neki mladići poput Kevina Knoxa i Mitchella Robinsona pokazali kako bi jednoga dana mogli imati važnu ulogu u NBA ligi.

Ispred nas je u svakom slučaju jedno od najzanimljivijih razdoblja u godini. Knicksi hoće Ziona, New York je u depresiji, New Orleans slavi… Ljeto iz snova za svakog nepristranog ljubitelja NBA lige.

Konferencijska finala su počela, i obje utakmice su zasada bile malo je reći zanimljive, ali ako pitate košarkašku javnost, one su nakon ove lutrije i situacije sa Zionom u potpuno drugom planu, koliko god da to čudno zvuči.

Učitaj još novosti